Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IANUARIE 2003
[ Imprimare ]

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ]
[ teste de performanță ]

Nevoia de culoare

Imprimante pentru acasă
Epson Stylus C42SX
Epson Stylus C62
Lexmark Z55
Imprimante de birou
Epson Stylus C70
Epson Stylus C82
HP DeskJet 5550
HP DeskJet 6127
HP Business InkJet 2230
Lexmark Z65n
Imprimante foto
Epson Stylus Photo 915
Epson Stylus Photo 925
Epson Stylus Photo 950

HP PhotoSmart 7150
HP PhotoSmart 7550

Ștefan Iliescu

Cum am testat
Testele au fost desfășurate în laboratorul PC Magazine România, folosindu-se același sistem de test. Configurația sistemului de test a fost următoarea: procesor Intel Pentium 4 la 2,53 GHz, placă de bază cu cipset Intel 845PE, 256 MB DDR-RAM, placă video cu cipset nVidia GeForce4 Ti4600, hard disk Maxtor DiamondMax D740X 7200 rpm. Sistemul de operare folosit a fost Windows XP Professional. Pentru fiecare imprimantă testată s-a instalat o imagine curată a sistemului de operare, asigurându-se astfel condiții identice de testare.

Driverele utilizate au fost cele aflate în cutiile imprimantelor, iar conectarea s-a realizat pe portul USB, cu excepția modelelor Epson Stylus C42SX și HP BusinessJet 2230, care au fost testate pe paralel. Fiecare imprimantă a fost calibrată după instalare. Viteza de tipărire este exprimată în pagini pe minut și a fost măsurată din momentul comenzii de tipărire și până la eliberarea ultimei coli de hârtie tipărite.
Testele folosite au constat din documente create cu ajutorul principalelor pachete Microsoft Office XP: Excel, PowerPoint și Word. Testele realizate în Excel au constat dintr-o foaie de calcul cu text și un document de 3 pagini cu grafice complexe. Documentul PowerPoint a fost compus din 4 pagini de prezentare în care se puteau urmări atât calitatea culorilor, cât și finețea reprezentării grafice. Ultimele două teste, realizate în Word, au constat din două documente de câte 12 pagini, primul fiind un text neformatat, iar al doilea conținând o serie de imagini inserate, pentru testarea capabilităților de prelucrare. Toate aceste teste au fost rulate atât în modul economic, pentru obținerea vitezei maxime de tipărire, cât și în modul implicit în care este setată imprimanta, pentru verificarea calității în condiții normale. În cazul imprimantelor HP și Lexmark, în modul economic rezoluția a fost de 300 dpi, iar în modul implicit 600 dpi. Modelele Epson folosesc 180 dpi pentru modul economic de tipărire și 360 dpi pentru modul implicit. Hârtia folosită pentru aceste teste a fost hârtie normală de copiator (80 g/m2).

Pentru testarea calității fotografice am folosit o imagine de test creată special pentru laboratoarele PC Magazine USA. Am ales setările de calitate maxime, iar hârtia folosită a fost cea furnizată de producător, pentru obținerea celor mai bune rezultate posibile.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro