Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE FEBRUARIE 2003
[ Imprimare ]

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ]
[ teste de performanță ]

Nevoia de culoare - Imprimante foto
Epson Stylus Photo 915, Stylus Photo 925 și Stylus Photo 950

Cele trei modele Epson de la această categorie au fost concepute pentru a acoperi cât se poate de mult din gama acelor utilizatori pasionați sau profesioniști ai fotografiei digitale, care doresc să tipărească imaginile capturate la cea mai înaltă calitate.

Modelele 915 și 925 sunt dotate cu un singur cartuș color, conținând cinci culori, în timp ce modelul 950 permite schimbarea individuală a cartușelor de cerneală. Din punctul de vedere al costurilor de tipărire, primele două modele se situează mult mai bine atunci când vine vorba de tipărire color, oferind un cost aproape de jumătatea celui oferit de modelul 950. Stylus Photo 950 beneficiază de două cartușe de cerneală neagră, costul tipăririi pe negru fiind de doar 3 eurocenți pe pagină. Pentru a veni în sprijinul celor care doresc tipărirea unui volum mai mare de poze, toate cele trei modele sunt însoțite de aplicația Epson Photo Quicker.

Spre deosebire de modelul 950, primele două variante prezintă adaptoare pentru carduri externe de memorie. Astfel, puteți utiliza carduri CompactFlash, SmartMedia sau Memory Stick. Cardurile de tip Secure Digital/ Multimedia Card sunt suportate standard doar de modelul 915, fiind opționale prin adăugarea unui adaptor suplimentar la modelul 925. De asemenea opțional, pentru modelul 915 se poate adăuga un adaptor pentru IBM Microdrive.

O altă facilitate comună primelor două modele este opțiunea de instalare a unui ecran LCD pentru vizualizarea imaginilor ce urmează a fi tipărite. De asemenea se pot alege opțiuni complexe, cum ar fi: luminozitate, saturație, sau decupare. Tot prin intermediul ecranului aveți acces la informații despre nivelul cernelii sau despre prezența/absența hârtiei din tava de alimentare.

Modelele Stylus Photo 925 și 950 vin echipate cu suport pentru rolă de hârtie foto. Astfel, se pot tipări mai multe poze de format 10x15 cm, fără a mai fi necesară introducerea manuală a fiecărei foi de hârtie. Facilitatea de tăiere automată a pozelor crește productivitatea și scade timpul necesar pentru finalizarea tipăririi.

Modelul Epson Stylus Photo 950 prezintă o facilitate de care nu mai beneficiază nici unul dintre celelalte modele. Capabilitatea de a tipări direct pe CD-uri se poate dovedi foarte utilă pentru o anume categorie de utilizatori, pentru aceasta fiind însă nevoie de procurarea unur medii CD acoperite cu o suprafață de tipărire specială.

Produs testat în cadrul testului comparativ "Nevoia de culoare" (februarie 2003)


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro