Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Cover Story - PC Magazine Romania, Aprilie  2002

Symantec & Cypherix

Securitatea ca mod de viață
Piața securității TI: prezent și perspective
Soluții de securitate
Sunteți în siguranță? Cum puteți afla?
Panaceum universal sau soluții de securitate personalizate?
Siguranța afacerilor online
Asigurarea confidențialității mesajelor
Symantec & Cypherix
Familia de produse BitDefender

Iată doi producători de soluții de securitate a căror prezență pe piața românească o datorăm firmei Romsym Data. Despre produsele Symantec s-a mai scris cu diferite ocazii, am considerat totuși necesar să revenim în contextul grupajului dedicat securității datelor cu scurte prezentări ale acestora.

Symantec Web Security 2.0 - protejează traficul web la gateway-ul HTTP / FTP printr-o unică și performantă scanare atât pentru viruși, cod dăunător cât și pentru conținut web neadecvat. Este singura soluție care combină analiza euristică, bazată pe context și tehnicile bazate pe liste pentru a asigura o protecție maximă împotriva amenințărilor noi sau necunoscute și împotriva siturilor web care nu au legătură cu afacerea condusă. Folosește tehnologii Symantec AntiVirus avansate, combinate cu listele de URL proprietare Symantec și cu tehnologia de analiză Dynamic Document Review, pentru a furniza performanță ridicată, o singură scanare a traficului HTTP și FTP care intră sau iese din rețea. Permite exportul de rapoarte extinse, bazate pe web într-un format CSV (comma-separated) pentru a putea fi ușor importate în programe precum Crystal Reports sau Excel pentru a crea rapoarte flexibile, grafice etc.

Norton Personal Firewall 2002 - asigură o protecție completă împotriva hacker-ilor. Softul puternic de firewall controlează toate conectările de la sau către calculator și trimite mesaje de alertare ori de câte ori sunt detectate încercări de pătrundere. Norton Personal Firewall poate ajuta utilizatorul să identifice aplicațiile care nu pot accesa internetul. El poate fi folosit pentru a preveni trimiterea de date personale către alte situri fără cunoștința proprietarului. De asemenea acest produs software poate bloca applet-urile Java, controalele ActiveX și cookie-urile de pe situri necunoscute.

Norton AntiVirus Corporate Edition 7.6 - reprezintă un sistem sigur și complet de protecție împotriva virușilor. Digital Immune System, rezultatul unei colaborări de doi ani cu IBM, asigură accesul la servicii inteligente și mecanisme de răspuns automate. Această facilitate permite realizarea de analize și furnizarea de antidoturi mult mai rapid decât răspândirea virușilor. Chiar în fața unui cereri neobișnuite din timpul unui atac, arhitectura scalabilă Symantec asigură livrarea rapidă a definițiilor de viruși necesară pentru realizarea unei protecții complete.

Administratorii pot realiza managementul rețelei de la o consolă centrală pentru ca serverele și stațiile de lucru DOS, Windows 3.x/9.x/2000/ NT și Netware să fie actualizate și configurate corect. Toate setările clienților pot fi blocate astfel încât utilizatorii să nu le poată modifica. De asemenea sistemele clienților pot fi configurate de la consolă și apoi monitorizate. Dacă este detectat un virus, este lansată automat repararea și este trimis un mesaj de alertare către administratorul TI via consola Symantec System Center.

Symantec Enterprise Firewall - asigură o protecție completă prin integrarea proxy-urilor la nivel de aplicație cu filtrarea pachetelor într-o arhitectură hibrid unică. În plus, pentru a asigura protecția rețelei la toate nivelurile, Symantec Enterprise Firewall dispune de un manager intuitiv de platformă, metode de autentificare flexibile, protecție împotriva atacurilor.

Pentru a extinde securitatea perimetrului corporațiilor la nivel de parteneri și angajați care lucrează de la distanță, Symantec Enterprise Firewall se integrează cu Symantec Enterprise VPN (PowerVPN). Pentru ca organizația să beneficieze de o soluție completă, în acest produs pot fi integrate și alte produse de securitate de la Symantec și anume: Intruder Alert, NetRecon și NetProwler.

VelociRaptor - este un dispozitiv mic dar puternic ce integrează softul AXENT Raptor Firewall în seria de dispozitive pentru servere, Cobalt Network RaQ. Tehnologia de inspecție a datelor din VelociRaptor asigură un control complet asupra informațiilor care intră și ies din rețea, filtrând traficul astfel încât utilizatorii au accesul pe care îl doresc și securitatea pe care se bazează. Proxy la nivel de aplicație, analiza circuitului rețelei și filtrarea de pachete sunt integrate în arhitectura de securitate unică a dispozitivului VelociRaptor. VelociRaptor oferă protecție imediată.

NetRecon - este un instrument pentru evaluarea vulnerabilității rețelei care descoperă, analizează și raportează găuri în securitatea rețelei. NetRecon obține aceasta printr-o evaluare externă a securității rețelei prin scanarea și verificarea serviciilor rețelei. NetRecon simulează scenarii comune de atac pentru a identifica și raporta punctele vulnerabile ale rețelei, sugerând în același timp acțiunile ce se impun. Produsul diferă de alte programe de scanat prin faptul că oferă o tehnologie unică de scanare progresivă, care supune rețeaua și sistemele la o provocare intensă - executând în paralel verificări și folosind informația obținută în timpul scanării pentru a căuta slăbiciuni la nivele cât mai adânci. În plus, învață pe măsură ce lucrează, adaptând strategiile de pătrundere în rețea în funcție de rezultatele anterioare.

NetProwler - monitorizează traficul din rețea în mod transparent pentru a preveni încălcări ale securității și pentru a proteja resurse, inclusiv aplicații standard sau create expres. NetProwler oferă o administrare scalabilă pentru organizații, pentru a monitoriza segmente multiple de rețea. Procesorul virtual Stateful Dynamic Signature Inspection (SDSI), exclusiv în cadrul NetProwler, impiedică intrușii să exploateze sute de defecte cunoscute sau noi ale securității, toate acestea în timp real. Asistenții pentru crearea definițiilor de atacuri oferă administratorilor rețelei abilitatea de a defini și implementa cu ușsurință noi semnături de atac fără a scoate sistemul off-line.

Intruder Alert - detectează activitățile neautorizate sau răufăcătoare, păstrând sistemele, aplicațiile și datele sigure în fața folosirii lor greșite și a abuzului. Dacă aceste sisteme sunt amenințate, Intruder Alert vă poate anunța și poate chiar să ia măsuri de precauție pentru a preveni furtul sau pierderea informațiilor.

Intruder Alert menține în mod activ disponibilitatea și integritatea sistemelor și a datelor. Oferă posibilitatea de a centraliza și a arhiva jurnalele de monitorizare pentru o analiză ce urmează unui eveniment.

Enterprise Security Manager (ESM) - oferă posibilitatea de a automatiza planificarea, gestiunea și controlul asupra politicii de securitate alese, dintr-un singur loc, economisind timp și bani. Acestea sunt realizate prin faptul că activitățile repetitive și redundante asociate administrării unei astfel de politici sunt lăsate în seama calculatoarelor și nu sunt încredințate altor membri ai personalului. ESM oferă totodată o metodă eficientă pentru a administra și controla politica, furnizând în același timp rapoarte care permit evidențierea progresului realizat în cadrul companiei, toate de la propriul calculator.

Cryptainer 2.0
Cu ajutorul produsului Cryptainer 2.0, realizat de firma Cypherix, se creează un așa numit "container" care poate fi privit ca un alt disc. Cu un simplu "drag and drop", fișierul se regăsește în containerul criptat. Chiar dacă cineva va accesa calculatorul prin rețea sau internet el nu va putea citi informația din container.

Cryptainer folosește o cheie decriptare de 448 biți care garantează că nu poate fi decodificată nici în 10 la puterea 32 ani de către cele mai performante calculatoare.
Folosirea produsului nu necesită cunoștințe speciale, cine știe să lucreze cu Windows Explorer sau Norton Commander va ști să utilizeze Cryptainer 2.0.

Informații detaliate despre aceste produse pot fi obținute de la firma Romsym Data, www.romsym.ro.PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro