Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Cover Story - PC Magazine Romania, Aprilie  2002

Siguranța afacerilor online

Securitatea ca mod de viață
Piața securității TI: prezent și perspective
Soluții de securitate
Sunteți în siguranță? Cum puteți afla?
Panaceum universal sau soluții de securitate personalizate?
Siguranța afacerilor online
Asigurarea confidențialității mesajelor
Symantec & Cypherix
Familia de produse BitDefender

Internetul a deschis căi nelimitate de comunicare permițând organizațiilor să-și conducă afacerile și să folosească în comun informațiile pe baze globale. În timp ce afacerile online au reprezentat cheia în oferirea unor oportunități practic nelimitate, ele necesită noi nivele de securitate. eBusiness-ul expune informațiile valoroase ale companiilor, aplicațiile critice, datele private ale consumatorilor la un risc mult mai mare decât înainte. Atacurile hackerilor pun în pericol integritatea acestora și pot duce la importante pierderi financiare .

Mediul de business extrem de rapid de azi trebuie să ofere servicii online personalizate și sigure pentru clienți, parteneri de afaceri și angajați. Este necesar ca afacerile online să permită accesul la resurse asigurând în același timp protecția datelor valoroase și intimitatea clienților.

Organizațiile care vor să concureze cu succes pe internet trebuie să folosescă instrumente potrivite și strategii de securizare a mediului. Ele au nevoie de o soluție completă care să asigure desfășurarea în siguranță a activităților și tranzacțiilor.

O SOLUȚIE COMPLETĂ DE SECURITATE
Suita eTrust a companiei Computer Associates (CA) acoperă toate aspectele de securitate oferind soluții industriale extrem de puternice. eTrust oferă facilități complexe de securitate necesare asigurării proactive a protecției mediului de lucru, incluzând controlul accesului la web, PKI, administrarea centralizată a utilizatorilor, controlul accesului la server în întreaga rețea a organizației indiferent de platformă, VPN, protecție antivirus și față de codul distructiv, detecția intrușilor, directoare integrate și protecție completă de la browser la mainframe, precum și administrarea infrastructurii de securitate existente.

O imagine a complexității setului de soluții de securitate oferite de CA este prezentată în tabelul din pagina alăturată.

Integrarea strânsă între soluțiile eTrust oferă un scut de protecție pentru o organizație și o flexibilitate la adoptarea incrementală a altor soluții eTrust, obținându-se nu numai compatibilitate ci și schimbul de informații, permițând obținerea unor rezultate superioare.
Arhitectura folosită este standard, deschisă, permițând integrarea cu alte tehnologii CA, inclusiv cu Jasmine Portal, precum și cu tehnologiile altor furnizori. De exemplu, în domeniul autentificării utilizatorilor, eTrust Single Sign-On (SSO) și eTrust Web Access Control suportă atât utilizarea produsului eTrust PKI (Public Key Infrastructure) cât și a certificatelor provenite de la alți furnizori de produse PKI standard. Motorul de autentificare eTrust permite folosirea cardurilor inteligente, parolelor, dispozitivelor biometrice.

În zona tehnologiei directoarelor, eTrust OCSPro suportă cerințele unui eBusiness global, precum sistemele financiare online, care necesită verificări în timp real ale certificatelor utilizatorilor. eTrust oferă produsul eTrust Directory , care asigură o soluție unică de directoare de înaltă performanță, scalabile pentru eBusiness.

Multe produse eTrust sunt distribuite cu interfețe LDAP pentru a oferi interoperabilitatea cu alte tehnologii de directoare. eTrust Admin exploatează LDAP pentru administrarea utilizatorilor și a resurselor în eTrust CA-ACF2 Security și eTrust CA-Top Secret Security. În plus, atât eTrust CA-ACF2 cât și eTrust CA-TopSecret oferă un server eTrust LDAP complet funcțional sub OS/390 și z/OS care permite aplicațiilor distribuite să folosească politicile de securitate existente.

Construit cu standarde deschise și proiectat cu vizualizarea centralizată între platforme a informațiilor de securitate, eTrust asigură siguranța afacerii online în condiții de confidențialitate.

Familia de produse eTrust acoperă trei segmente: Acces, Protecție și Administrare, fiecare fiind proiectat astfel încât să se concentereze pe o zonă funcțională de securitate.

ACCES RAPID
Organizațiile moderne necesită acces sigur, personalizat, pentru toate tipurile de utilizatori locali sau aflați la distanță, parteneri de afaceri și clienți prin internet. Toți sunt vitali pentru succesul unei afaceri și toți necesită acces rapid la resurse și informații, care în majoritatea cazurilor sunt bunurile cele mai de preț ale unei companii.

Setul de soluții eTrust Access oferă controlul politicilor de securitate care asigură accesul la informații numai pentru persoanele care au primit permisiunea de a o face.

Acest set de soluții permit atât tranzacțiile prin internet cât și accesul prin internet la datele organizației, bazându-se pe autentificarea prin certificate digitale și semnătură digitală, validarea în timp real a stării certificării, VPN și arhitectură PKI.

Serviciile de informare din interiorul organizației și între aplicații trebuie să ofere autentificarea și validarea utilizatorilor, necesare accesului personal. Directoarele servesc ca punct de consolidare pentru stocarea și gestiunea datelor, fiind utilizate de mai multe aplicații și de resursele sistemului - date de tipul profilurilor utilizatorilor, politici de securitate și configurații ale resurselor.

PROTECȚIE ÎMPOIVA ATACURILOR DIN INTERNET
Folosirea tehnologiilor internet pentru tranzacțiile de eBusiness și partajarea informațiilor prin infrastructurile internet publice sau ale altor producători expun întreaga rețea a unei companii la atacurile lumii exterioare, făcând-o vulnerabilă la intruziunile externe. Într-un timp scurt, informațiile private ale consumatorilor, cele privind prețurile și planurile strategice de marketing pot fi furate sau distruse.

Sistemele de mesagerie oferă un vehicul excelent pentru răspândirea virușilor ce pot să nu fie detectați un interval suficient de mare de timp (zile sau chiar săptămâni). Rămași nedescoperiți, virușii atacă nestingherit putând distruge informațiile critice, provocând pagube imense organizației.

Setul de soluții eTrust Defense detectează, analizează, atenționează, previne și oprește atacurile, fie ele sub formă de cod distructiv, viermi, viruși sau hackeri ce intenționează să distrugă și să falimenteze organizația.

Prin intermediul firewall-urilor certificate ICSA (International Customer Service Association) se asigură protecția internă și externă, intervenția proactivă în timp real a atacurilor, obținându-se protecția completă a organizației. Aceste soluții securizează comunicațiile prin internet și asigură protecția împotriva răspândirii și execuției atacurilor de tip DDS (Distributed Denial of Service).

ADMINISTRAREA ÎNTREGII INFRASTRUCTURI DE SECURIATE
Infrastructura de eBusiness foarte sofisticată pornește de la sistemele de operare și aplicații, extinzându-se la internet, intraneturi și extraneturi, rețelele locale și dispozitivele de comunicare handheld. Rețelele de calculatoare se dezvoltă uluitor de rapid, incluzând din ce în ce mai multe mașini și aplicații, iar numărul utilizatorilor crește exponențial. Introducerea tehnologiilor noi crește complexitatea mediului informatic. Dar în timp ce există un număr mare de instrumente de securitate individuale pentru fiecare zonă, există un deficit în privința acoperirii complete a tuturor aspectelor, de cele mai multe ori soluțiile de diferite proveniențe neputând fi integrate între ele. De exemplu, în timp ce unele instrumente oferă o soluție pentru securitatea în internet, ea nu rezolvă problemele legate de sistemele mainframe sau client/server. Tehnologiile de securitate proliferează în interiorul majorității organizațiilor și fiecare folosește propriile instrumente de administrare, baze de date ale utilizatorilor și înregistrări.

Fără un management centralizat, aceste soluții nu lucrează împreună nici nu comunică între platforme, rezultând în consecință mai multe puncte de administrare, audit și expunere.

Elementele de securitate neintegrate conduc la politici de securitate fragmentate permițând apariția de breșe în infrastructură care pot fi remediate numai printr-o integrare costisitoare și printr-o supraveghere continuă.

Setul de produse eTrust Management oferă o soluție completă, independentă de platformă, ieftină, care asigură securitatea sistemelor de la dispozitivele fără fir la mainframe-uri.

Infrastructura de securitate eTrust este integrată, bazată pe politici, scalabilă, simplificând monitorizarea evenimentelor de securitate prin automatizarea sarcinilor rutinei de management și impunând automat politicile de securitate. Facilitățile de audit puternice gestionează și contorizează cu ușurință informațiile distribuite în cadrul întregii organizații.

Produsele eTrust pot fi achiziționate atât separat, cât și întreaga suită. Informații suplimentare despre aceste soluții pot fi obținute de pe situl producătorului, www.ca.com, cât și ale firmelor Data Network Associates (www.dna.com), CA Business Partner, și Datacom International (www.datacom.ro), CA Certified Distributor.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro