[home] [prezentare] [evenimente] [sibiu] [link-uri] [proiecte] [sponsori] [informatii]
EDUCATIE
UNIVERSITATI
LICEE
INSTITUTII
STIINTE
ARTA
CALCULATOARE SI INTERNET
CARTI ONLINE
BIBLIOTECI
SOFT EDUCATIONAL
DICTIONARE
STIRI
>>LINKURI
 
 
 

 

 

 

Chimie

http://www.ChemCenter.org/
Acesta este unul dintre cele mai complete site-uri destinate chimiei. Aici veți putea citi articole, veți putea căuta în baze de date sau dicționare de specialitate, veți putea naviga către alte site-uri prin link-urile oferite.

Fizica

http://www.aip.org/
Fizica este fără indoială una dintre cele mai inreresante domenii ale științei. Institutul American de Fizică, prin site-ul de web dorește să devină o unealtă de cercetare și aprofundare în acest domeniu. Cu siguranță că multitudinea de articole online vor ajuta pe mulți dintre studenții sau profesorii interesați de fizică.

http://www.infin.ro
Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară

Astronomie

http://space.jpl.nasa.gov
Acesta este locul în care puteți găsi imagini ale obiectelor sistemului nostru solar, detalii tehnice și istorice privind cercetarea spațiului cosmic și a misiunilor spațiale etc.

http://station.nasa.gov
International Space Station reprezintă unul dintre cele mai interesante proiecte internaționale. Peste 16 țări sunt implicate în acest proiect care are ca drept scop realizarea unui așa-zis oraș în spațiu.

http://eas.int
Pagina similară celei de la NASA concepută de data aceasta de către ESA (European Space Agency.

http://www.nationalgeographic.com/solarsystem/
O reprezentare deosebit de interesantă a sistemului solar, realizată de specialiștii în acest domeniu National Geographic. Veți putea zbura efectiv printre planete și veți putea înțelege mai bine fenomenele astronomice. Vă sunt date o mulțime de explicații și de date atât despre sistemul solar în general, cât și despre fiecare planetă.

http://www.marsacademy.com
Unul dintre cele mai interesante proiecte dedicate studiului planetei Marte. Veți găsi o listă foarte bogată de date științifice legate de structura planetei, a atmosferei precum și o serie de studii asupra caracteristicilor fizice a acestora.

http://space-ag.gov.ro
Agenția Română a spațiului.

http://www.astro.ro
Institutul de AStronomie al Academiei Române

http://venus.ifa.ro
Institutul de Științe ale Spațiului

Biologie

http://www.verbena.fe.uni-lj.si/~tomaz/VRML/
În cadrul acestui site veți putea vedea ci ajutorul VRML câtava vizualizări ale unor procese și structuri biologice: mișcarea ionilor într-un potențial nervos și sinapsa chimică, structura celulelor organice care produc energie.

http://www.conbio.rice.edu/vl/
Acest site își propune să prezinte flora și fauna Pământului și să va reamintească faptul că acestea trebuie păstrate cu grijă. Ceea ce face din acest loc un important izvor de informații în acest domeniu sunt sutele de link-uri către site-uri specializate în protecția mediului înconjurător.

http://www.dbio.ro
Institutul Național pentru Cercetări în Biologie

Geografie

http://www.roumanianvoice.com/images/orase
România în imagini. Principalele orașe din țara noastră sunt prezentate cu ajutorul imaginilor, reușind să creeze o impresie plăcută celor care nu au văzut încă aceste locuri.

http://www.rotravel.com
Este foarte probabil cel mai complet site cu informații despre România. De aici un turist poat afla cele mai importante lucuri pe care trebuie să le cunoască dacă se decide să ne viziteze țara. Sunt puse la dispoziție list e cu cele mai importante hoteluri și agenții de voiaj.

http://www.aquanet.com
Acest site vă prezintă o imagine globală asupra ceea ce înseamnă Oceanul Planetar. Veți putea afla despre cele mai noi descoperiri în acvacultură, oceanografie, ingineria oceanelor sau ocrotirea florei și faunei acvatice. Veți putea vizita și ogalerie de imagini deosebit de frumoase din adâncurile oceanelor.

http://www.dntis.ro/index.html
Imagini și informații depre Iași dar și despre restul României, remarcându-se frumoasele imagini cu mănăstirile din nordul Moldovei.

http://www.timisoara.com/timisoara/timioara.html
O pagină a Timișoarei, cu informații despre acest frumos oraș din vestul țării, dar și cu mulțime de link-uri către alte pagini despre oraș.

http://www.online.ro/Pictures/page1.html
O colecție de imagini de pe tot cuprinsul țării.

Istorie

http://artsedge.kennedy-center.org/aoi/resources/hg/ancient.html
Aici puteți afla informații despre bogata istorie a continentului african,unde s-au dezvoltat mari regate și imperii: Nubia, Egipt sau Ghana.

http://www.byzantum1200.org
Dac[ doriți să vizitați monumentele bizantine din Instambul aceasta este pagina pe care o căutați. Prin intermediul programului Byzantium1200, monumentele bizantine sunt recreate pe pe computer pe baza imaginilor existente în documente, astfel că puteți să vizitați chiar monumente care nu mai există

http://www.abcnews.go.com/century/
Reamintți-vă cele mai importante evenimente care au marcat secolul XX cu ajutorul celor de la ABC News.

http://wwww.richmond.edu/~ed344/94/egypt
Egiptul Antic repreintă un univers aparte, o civilizație încărcată de mister. Încercați să le dezlegați pe unele din acestea prin intermediul acestei pagini !

http://www.wsu.edu:8080/~dee/world.htm
Acest site este destinat în principal studenților care doresc să studieze istoria. Subiectele sunt foarte diversificate: de la definiții ale culturii, arhitecturii sau științei până la studiul diferitelor culturi ale lumii.

http://www.fordham.edu/hallsal/sbook.html
Acest site vă oferă posibilitatea de a citi multe dintre traducerile scrierilor Evului Mediu, pentru a vă familiariza cu modul de viaț, credințele, religia și superstițiile oamenilor de atunci. Sunt prezentate și un mare număr de link-uri.

http://www.princeton.edu/~grevelle
Jocurile Greciei Antice au fost o încununare a acestei civilizații de vârf. Ele au combinat muzica, religia și sportul creând adevărate sărbători. Aflați mai multe despre Jocurile Olimpice, Pitiene, Nemeene sau Istmice.

http://www.hyperhistory.com
Dacă sunteți pasionați de istorie sau doriți să vă îmbogățiți cunoștințele din acest domeniu, Hyper Hystory este locul ideal pentru a începe. Puteți selectă o anumită perioadă și vor fi afișate cele mai importante momente istorice.

http://www.colourprep.com/jorge/incas/incas.htm
Imperiul Incaș a fost unul dintre cale mai mari imperii ale lumii. În 1532 acesta se întindea din sudul Columbiei până în sudul actualului stat Chile. Site-ul vă prezintă înflorirea, dezvoltarea și decăderea acestui imperiu.

http://www.pharos.bu.edu/Egipt/Wonders/
Cele 7 minuni ale lumii antice.

http://www.exovedate.com/ancient_timeline_one.html
Istoria Romei antice pivită prin intermediul textelor antice. O interesantă ocazie de a vă lăsa purtați de legenda creări Romei. Totodată, veți putea descoperi viața unora dintre cele mai celebre figuri ale acelei perioade.

http://www.stonhenge.comvr
Unul dintre cele mai misterioase monumente ale omeniriipoate fi acum admirat într-o lume virtuală. Puteți alege una dintre perioadele de evoluție ale acestui monument, de la începuturile sale și chiar până în viitor.

Matematicã

http://e-math.ams.org/
Pentru matematicieni, acest site reprezintă fără îndoială una dintre sursele cele mai valoroase de cercetare. Site-ul patronat de Socetatea Americană de Matematică oferă peste 1 400 000 de articole publicate în jurnale de specialitate americane. Veți găsi cele mai noi știri din domeniul acestei științe exacte, precum și informații despre seminarii și conferințe de specialitate.

http://www.imar.ro
Institutul de Matematică al Academiei Române.

http://ns.ima.ro/home-page.html
Institutul de Matematici aplicate.

Medicinã

http://www.anh.com
America's Helth Network este o sursă de informații medicale unde, printre altele, puteți urmări sub forma unor filme o operație de cord și o naștere. Acestea sunt transmise live, iar apoi sunt stocate pe serverul organizației de unde vor putea fi urmărite în orice moment.

 

Copiright 1999-2001 Colegiul Național "Gheorghe Lazăr"
Concept si design Ciprian Ciocan
Contactati-ma la [email protected]