Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IANUARIE 2003
[ Produsele anului 2002 ]

COVER STORY
Produsul anului 2002

Elsaco Panther 2800

Elsaco Tiger Xtrem

[alegerea redacției - decembrie]
prezentare completă
[cea mai bună impresie - noiembrie]
prezentare completă
 

Producător Elsaco Electronic

Chiar dacă a fost prezent în laboratorul nostru sub două nume diferite, la interval de doar câteva săptămâni, în esență este vorba despre același sistem. Ce contează și mai mult este că am avut de-a face din nou cu un sistem Elsaco aproape perfect, unitatea testată fiind dovada vie că se poate. Se poate asambla un sistem care să nu se cheme Dell, IBM sau HP, dar să respecte toate standardele în materie, și chiar și în cazul în care rezultatele nu s-ar fi ridicat atât de sus în teste, acest sistem ar fi meritat din plin alegerea noastră.

O privire superficială dezvăluie un exterior cu o estetică ce sugerează o mașină de curse din interior, combinația între argintiul rece al carcasei de aluminiu cu elementele decorative de culoarea sângelui fierbinte fiind extrem de plăcută.
Toate cele 6 locașe (4 de 5,25" și 2 de 3,5"), butonul de pornire oprire și reset și ledurile ce semnalizează starea de funcționare sunt protejate de o "ușiță" din aluminiu masiv care se poate încuia, la fel ca și panoul lateral stânga (privind carcasa din față). În afară de aspectul deosebit există o organizare internă care permite asamblarea fără probleme.

Circulația aerului în interior este asigurată atât de modul îngrijit în care constructorul a poziționat cablurile (de remarcat și solidarizarea firelor electrice cu spirale din plastic) ca și de ventilatoarele ce forțează intrarea și ieșirea din carcasă. Din cele 5 ventilatoare suplimentare unul este dispus între panoul frontal și hard discuri. Construcția legată a carcasei permite ca, în pofida a 5 ventilatoare suplimentare, zgomotul în funcționare să fie rezonabil în modul de lucru Low... mai precis este vorba de prezența, ca dotare standard a carcasei, unui modul ce oferă un display cu cristale lichide care afișează temperatura citită cu o sondă termică, două porturi USB și unul FireWire și un comutator care permite modificarea turației unui ventilator în 3 stadii: Low, Medium și High. Dacă doriți o răcire intensivă a echipamentului (pe tot parcursul testelor, indiferent de solicitare, utilizând parametrii standard de funcționare, temperatura procesorului s-a menținut în limite normale cu ventilatorul pe poziția Low), puteți folosi poziția High, zgomotul produs crescând considerabil.

Deși la o asemenea carcasă ne așteptam, conform unei tradiții a compensării din piața românească, să găsim un sistem banal, în interior se ascunde cea mai recentă versiune (la ora testului) a procesoarelor Intel Pentium 4, cea la 2,8 GHz, memorie 512 MB PC2100, o placă de bază de calitate care poate exploata avantajul puterii de procesare și oferă facilitatea de RAID 1 pentru cele două discuri hard. Dacă menționăm prezența ca placă video a Ati Radeon 9700 Pro vă puteți închipui că rezultatele excelente obținute în teste au fost așteptate.

Bănuiala că acest sistem ar fi construit în vederea utilizării în prelucrarea multimedia a fost confirmată de prezența unei plăci de sunet speciale, modelul SB0090 Audigy de la Creative, care oferă pe lângă un sunet de calitate și portul FireWire.
Impresia generală este a unui sistem care se ridică la cele mai înalte standarde, disponibile în general numai firmelor care își permit proiectarea sistemului pe planșetă, cu un calcul extrem de riguros ce pleacă de la rezultatele dorite și ajunge la componente și modul în care acestea se asamblează.

Produsele anului 2002


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro