Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE NOIEMBRIE 2002
[ Sisteme ]


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 1986 $ (fără TVA).
Garanție: 24 luni.
Distribuitor Elsaco Electronic,
tel.: 0231-514.278.

Sistem extrem - Elsaco Tiger Xtrem P4 2.8GHz

Șerban Păduroiu

Multe dintre vise încep cu: "și dacă ar fi câți bani aș vrea, oare ce sistem aș lua?" Un posibil răspuns este Tiger Xtrem realizat de către firma Elsaco, sistem costisitor dar în același timp deosebit.

O privire superficială îmi dezvăluie un exterior cu o estetică ce sugerează o mașină de curse în interior, combinația între argintiul rece al carcasei de aluminiu cu elementele decorative de culoarea sângelui fierbinte fiind plăcută sufletului meu. Toate cele 6 locașe (4 de 5,25" și 2 de 3,5"), butonul de pornire oprire și reset și ledurile ce semnalizează starea de funcționare sunt protejate de o "ușiță" din aluminiu masiv care se poate încuia, la fel ca și panoul lateral stânga (privind carcasa din față). În afară de aspectul deosebit există o organizare internă care permite asamblarea fără probleme. Circulația aerului în interior este asigurată atât de modul îngrijit în care constructorul a poziționat cablurile (de remarcat și solidarizarea firelor electrice cu spirale din plastic) ca și de ventilatoarele ce forțează intrarea și ieșirea din carcasă. Din cele 5 ventilatoare suplimentare, unul este dispus între panoul frontal și discurile hard. Construcția legată a carcasei permite ca, în pofida a 5 ventilatoare suplimentare, zgomotul în funcționare să fie rezonabil în modul de lucru Low... mai precis este vorba de prezența, ca dotare standard a carcasei, a unui modul ce oferă un display cu cristale lichide, care afișează temperatura citită cu o sondă termică, două porturi USB și unul FireWire și un comutator care permite modificarea turației unui ventilator în 3 trepte: Low, Medium și High. Dacă doriți o răcire intensivă a echipamentului (pe tot parcursul testelor, indiferent de solicitare, utilizând parametrii standard de funcționare, temperatura procesorului s-a menținut în limite normale cu ventilatorul pe poziția Low), puteți folosi poziția High, zgomotul produs crescând considerabil.

Deși la o asemenea carcasă mă așteptam, conform unei tradiții a compensării din piața românească, să găsesc un sistem banal, în interior se ascunde cea mai recentă versiune a procesoarelor Intel Pentium 4, cea la 2,8 GHz, memorie 512 MB PC2100, o placă de bază de calitate care poate exploatează avantajul puterii de procesare și oferă facilitatea de RAID 1 pentru cele două discuri hard. Dacă menționez prezența ca placă video a modelului SP7200T6 de la Sparkle (dotat cu procesorul grafic nVIDIA GeForce4 Ti4600) vă puteți închipui că rezultatele excelente obținute în teste (așa cum se vede mai jos) erau de așteptat.

Bănuiala că acest sistem ar fi construit în vederea utilizării în prelucrarea multimedia a fost confirmată de prezența unei plăci de sunet speciale, modelul SB0090 Audigy de la Creative, care oferă, pe lângă un sunet de calitate, și portul FireWire.

În concluzie, deși prețul este ridicat, componentele inspirat alese, asamblarea lor aproape impecabilă și confirmarea tuturor alegerilor prin rezultatele excelente în teste justifică achiziția acestui sistem pentru oricine își permite. Impresia generală este a unui sistem care se ridică la cele mai înalte standarde, disponibile în general numai firmelor care își permit proiectarea sistemului pe planșetă, cu un calcul extrem de riguros ce pleacă de la rezultatele dorite și ajunge la componente și modul în care acestea se asamblează.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro