Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IANUARIE 2003
[ Produsele anului 2002 ]

COVER STORY
Componente - Echipamente de stocare

Asus CRW-4816AAsus CRW-4816A
[recordul lunii - august]
Distribuitor Romsoft
prezentare completă

NEC-NR7900
[alegerea redacției - august]
Distribuitor UltraPro Computers
prezentare completă

Yamaha CRW3200EZ
[alegerea redacției - august]
Distribuitor Flamingo Computers
prezentare completă

Începutul anului ne uluia cu apariția unităților capabile de viteze declarate de scriere pe CD-R de până la 32x. Finalul anului vine la puțin timp după anunțarea primelor modele 52x și se discută aprins despre viitoarele 56x. Unde se oprește tehnologia și de unde începe reclama? Este un răspuns pe care l-am încercat și noi cu testul comparativ din luna august.

Modelul Asus CRW-4816A a beneficiat de un moment favorabil, el fiind singurul 48x disponibil în perioada realizării testului. Așa cum era și normal, rezultatele au fost mai bune decât ale celorlalți concurenți, fără să justifice însă prețul de achiziție. NEC NR-7900 a fost surpriza plăcută, modelul apropiindu-se cu rezultatele din teste cel mai mult de viteza specificată de producător și realizând astfel cel mai bun raport preț/performanță din test. Yamaha CRW3200EZ a fost singura unitate din test care a prezentat și altceva în afara de viteză de scriere. De fapt producătorul japonez se bucură de un renume binemeritat în domeniul cercetării și al investițiilor în dezvoltare.

IBM DeskStar 120GXP de 80 GBIBM DeskStar 120GXP de 80 GB
[alegerea redacției - septembrie]
Distribuitor Asbis România
prezentare completă

Western Digital Caviar 1200JB SE
[recordul lunii - septembrie]
Distribuitor Flamingo Computers
prezentare completă
Western Digital Caviar 1200JB SE

Piața hard disk-urilor a rămas și în 2002 la fel de liniștită ca și în 2001. Așa cum spuneam însă și în introducere, simpla creștere a capacității de stocare a ajuns să nu mai fie un argument suficient pentru utilizatori, ceea ce a condus la îndreptarea eforturilor către dezvoltarea noului tip de interfață SerialATA. În așteptarea hard disk-urilor folosind noua interfață, testul din luna septembrie a semănat cu cel de anul trecut, diferind capacitățile de stocare.

Seria IBM DeskStar 120GXP s-a dovedit a avea un mare succes de piață, situație justificată și de rezultatele foarte bune obținute în teste. Deși mulți integratori locali de sisteme s-au arătat cel puțin intrigați de alegerea noastră din septembrie, manifestându-și neîncrederea în performanțele seriei 120GXP, la testul de sisteme pentru jocuri din luna decembrie 10 din cele 16 hard disk-uri prezente au făcut parte din această serie.

Western Digital Caviar 1200JB SE nu a fost chiar hard disk-ul IDE cu performanțe SCSI, așa cum spune reclama, dar s-a detașat totuși bine de restul plutonului. Explicația principală constă în cei 8 MB de cache cu care unitatea a fost dotată, prețul fiind însă afectat vizibil de această opțiune.

Produsele anului 2002


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro