Computer Press Agora
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE MAI 2002
Sisteme

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ] [ teste de performanță ]


Sisteme de birou - Sistec SCS-Star

Stabilitatea pare să fie criteriul principal pentru care asamblorul a decis să folosească o soluție bazată pe o placă de bază Abit. Gândindu-ne totuși că plăcile Abit sunt ceva mai scumpe, datorită în principal facilităților pentru overclocking, ne întrebăm dacă nu vom plăti pentru niște facilități pe care nu le vom utiliza niciodată.

Discul hard Seagate cu capacitatea de 40 GB cuprinde o singură partiție, recomandarea noastră fiind ca după achiziție să creați o a doua partiție de date, pentru ca acestea să se afle mai în siguranță. Pentru datele cu totul speciale, crearea de copii de siguranță nu va fi o problmă datorită unității CD-RW instalate.

Sistemul video este compus dintr-o placă Abit Siluro GeForce3, prea puternică după părerea noastră în cazul unui sistem Office, și un monitor Samsung SyncMaster 757NF. Acesta din urmă are meritul de a putea afișa imagini la o rezoluție de 1024x768 în 100 Hz, aspect deosebit de apreciat de ochii utilizatorului. Ieșirea digitală pe care o oferă placa video va putea fi folosită ulterior, în cazul în care decideți că un monitor LCD vi se potrivește mai bine.

Carcasa sistemului punctează la capitolul ergonomie, posibilitatea de a avea acces în interior și de a înlocui diferitele componente fără a apela la șurubelniță fiind un aspect apreciat de administratorul de sistem. Trecând peste modul de legare a panglicilor, operațiune care putea fi făcută cu mai multă grijă (dar se poate și mai rău), de menționat ar fi ventilatorul orizontal plasat sub placa video la nivelul slotului PCI2. Acesta are rolul de a evacua aerul încins de la nivelul plăcii video.

Dacă manualul de utilizare în limba română este un lucru de apreciat, nu am înțeles pentru ce a fost instalată placa de sunet 5.1, mai ales că noi am precizat că nu vom aprecia facilitățile multimedia. În plus, pentru a beneficia de facilitățile plăcii de sunet veți fi nevoiți să achiziționați un sistem de sunet 5.1, difuzoarele livrate împreună cu sistemul nefiind de ajuns.

Produs testat în cadrul testului comparativ - "Sisteme de birou"


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.
LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro