Computer Press Agora
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE MAI 2002
Sisteme

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ] [ teste de performanță ]


Sisteme de birou - Ager Smart

Unul dintre puținele sisteme care au încercat realizarea unei soluții cât mai integrate a apelat la o placă de bază cu cipset Intel 815E. Asamblorul a reușit astfel pe de o parte să obțină un sistem stabil, iar pe de altă parte să reducă semnificativ prețul final prin existența controlerului video integrat. Tot la capitolul costuri se remarcă și folosirea memoriei SDRAM, mai mult decât suficientă pentru performanțele necesare unui sistem de birou.

Discul hard Maxtor cu capacitatea de 20 GB și o viteză de rotație a platanelor de 7200 rpm este suficient pentru un sistem care nu își propune să fie folosit în prelucrări audio/video. Este adevărat că dacă ținem cont de prețurile accesibile ale unităților CD-RW, se putea opta fără teamă pentru varianta unei astfel de unități în locul celei CD-ROM. Conectivitatea sistemului este asigurată de controlerul Ethernet integrat 10/100 Mbps și de un modem AMR de 56 Kbps.

Chiar dacă se observă atenția asamblorului pentru obținerea unui preț cât mai bun, grija pentru confortul celui care va utiliza sistemul este evidentă atunci când ne uităm la monitor. Acesta este capabil să lucreze în 1024x768 (cea mai folosită rezoluție pentru un monitor CRT de 17") la o rată de împrospătare a imaginii de 85 Hz, lucru deosebit de important.

Instalarea sistemului de operare Windows 2000 Professional ni se pare o opțiune bine gândită, asigurând stabilitate în funcționare, performanțe superioare versiunilor anterioare, și contribuind totodată la asigurarea securității datelor de pe sistem.

Interiorul carcasei este bine aerisit, în principal datorită absenței componentelor ale căror funcții sunt preluate de controlerele de pe placa de bază și mai puțin asamblării, aspect la care se mai putea lucra.

Produs testat în cadrul testului comparativ - "Sisteme de birou"


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.
LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro