Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE MARTIE 2002
Sisteme

TESTE COMPARATIVE
Sisteme orientate spre performanță

 
Teste de performanță
Sumarul caracteristicilor

HP OmniBook 6100


Trebuie să recunoaștem că ne așteptam ca sistemul echipat cu cel mai puternic procesor din test să obțină și cele mai bune rezultate. Un procesor Pentium III-M la 1,13 GHz, pe cipset Intel 830MP, alături de cei 256 MB de memorie RAM și de discul hard de 4200 rpm, au fost principalele argumente ale celor mai bune rezultate obținute în testele de aplicații intensive, acolo unde este pusă în valoare puterea sistemului în ansamblu. Pe lângă tehnologia de 0,13 microni, procesoarele din seria M beneficiază de dimensiuni reduse, ceea ce conduce atât scăderea căldurii emise, cât și la scăderea energiei consumate. O contribuție însemnată la această reușită a avut-o și sistemul de operare Windows 2000 Professional.

Rezoluția maximă suportată de ecranul cu diagonală de 15" este de 1400x1050 pixeli, fiind întrecută doar de capabilitățile sistemului Dell Inspiron 8100. OmniBook 6100 este dotat cu o unitate DVD-ROM interschimbabilă, care poate fi înlocuită cu unitatea floppy sosită în cutia echipamentului. Dacă nu doriți să renunțați la DVD-ROM, dar aveți neapărată nevoie și de unitate floppy, aceasta poate fi conectată extern pe portul paralel, prin intermediul unui cablu existent de asemenea în cutia echipamentului.

Controversa legată de oportunitatea folosirii unuia dintre cele două sisteme touchpad sau pointing stick este rezolvată și de HP prin oferirea ambelor variante, situație întâlnită până acum doar în cazul sistemelor Dell. Un alt aspect extrem de important este legat de greutatea sistemului. Cu numai 2,3 kg OmniBook 6100 este cel mai ușor portabil al categoriei, apropiindu-se cel mai mult de ideea de echipament portabil.

produs testat în cadrul testului comparativ: "Oameni în mișcare - Sisteme portabile" (martie 2002)


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro