Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE MARTIE 2002
Sisteme

TESTE COMPARATIVE
Sisteme orientate spre performanță

 
Teste de performanță
Sumarul caracteristicilor

IBM ThinkPad A30

Echipat cu procesor Pentium III-M la 1 GHz, A30 a fost un contracandidat puternic al câștigătorului OmniBook 6100 în toate testele rulate. Chiar dacă a avut mai puțină memorie RAM, superioritatea controlerului grafic s-a făcut simțită în testul High-End Graphics, unde A30 a obținut rezultate net superioare concurenților săi. Alături de memoria inferioară principalului concurent, o altă explicație pentru rezultatele mai slabe provine din folosirea sistemului de operare Windows 98SE, inferior în performanțe lui Windows 2000 Professional.
La fel ca la toate sistemele portabile IBM, funcțiile pe care le îndeplinește mouse-ul în cazul sistemelor desktop sunt preluate de mult discutatul pointing stick. Chiar dacă unii producători încearcă să împace pe toată lumea oferind atât pointing stick, cât și touch pad, se pare că IBM rămâne deocamdată pe poziții, preferând prima variantă.

O dotare deosebită, prezentă la toate sistemele IBM din test și de care nu vom mai aminti la fiecare în parte este lampa pentru lucru pe întuneric. Aceasta este poziționată pe interiorul marginii superioare a ramei ecranului și poate fi activată atunci când lumina din cameră este prea slabă pentru a putea vedea tastatura.

Întotdeauna ținem să amintim lucrurile bune, iar printre acestea se numără și traducerea în limba română a manualului de utilizare, care se va dovedi de ajutor celor mai puțin familiarizați cu limba engleză.

produs testat în cadrul testului comparativ: "Oameni în mișcare - Sisteme portabile" (martie 2002)


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro