Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE OCTOMBRIE 2002
[ Componente ]

TESTE COMPARATIVE
plăci de bază cu socket A

MSI KT3 Ultra2 (MS-6380E)

Această placă de bază reprezintă o jumătate de premieră, fiind folosit noul South Bridge VIA VT8235, prevăzut, de fapt, pentru a însoți noul North Bridge VIA KT400. În această situație a apărut, probabil, oportunitatea realizării unei soluții intermediare, a cărei realizare a fost posibilă datorită unor investiții minime. Avantajul față de cipsetul VIA VT8233 este integrarea facilității de USB 2.

Pentru această placă pledează opțiunile oferite, extensiile S-Brachet (pentru componenta audio cu două ieșiri SPDIF - pe cablu coaxial sau fibră optică - și 2 conectori line-out analog care permit ieșire audio pe 4 canale) și D-Brachet 2 (USB 2.0 și leduri pentru semnalizarea erorilor în timpul bootării).

Placa are implementat mecanismul de protecție a procesorului la supraîncălzire prin citirea temperaturii din dioda termică integrată în procesor. Această facilitate este extrem de utilă pentru overclocking, mai ales că se permite ajustarea frecvenței de lucru și a tensiunii. În plus, există și un software pentru Windows care permite variația parametrilor de lucru. O serie de dotări software denumite Live (BIOS, Driver, VGA BIOS, VGA Driver, Utility) permit descărcarea și instalarea automată din internet a ultimelor update-uri, facilitate extrem de comodă.

Design-ul plăcii, excelent realizat, are ca unic inconvenient imposibilitatea montării procesorului și a sistemului său de răcire doar înainte de asamblarea în carcasă. Și aici este folosit pentru controlerul IDE RAID suplimentar cipsetul Promise care permite doar RAID de nivel 0 sau 1.

Acest produs a fost testat în cadrul testului comparativ: "22 de plăci de bază în teste" (octombrie 2002)


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro