Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE OCTOMBRIE 2002
[ Componente ]

TESTE COMPARATIVE
plăci de bază cu socket 478

Gigabyte GA-8IEXP

La prima vedere, nu lipsește nimic de pe această placă. Fără să renunțe la conectorii clasici, cum ar fi cel serial sau paralel, există totuși șase conectori USB 2.0 disponibili (2 pe placă și 4 pe o extensie ce se montează pe spatele carcasei). Tot pe spatele carcasei se montează și extensia cu trei conectori Firewire, controlată de cipsetul VIA VT6306. Cele șase sloturi PCI sunt mai mult decât este necesar, în condițiile în care aproape toate opțiunile sunt deja disponibile pe placă. Alături de cele două extensii pentru USB și Firewire, în cutie se află și o extensie S/PDIF.

Controlerul IDE integrat suportă ATA/100, dar placa este dotată cu controler RAID Promise 20276, care suportă modurile 0 și 1 și oferă două canale ATA/133.

Configurarea parametrilor de funcționare se face exclusiv din BIOS. Cei care doresc să scoată mai mult din placa lor pot modifica frecvența de funcționare a FSB-ului de la 100 la 255 MHz, în pași de 1 MHz, tensiunea de alimentare a procesorului, până la 1,725V, cea a memoriei și a AGP.

De partea cealaltă a multitudinii de dotări se află prețul, care poate fi considerat prea mare pentru un utilizator obișnuit.

Există în continuare întrebarea dacă merită să plătești din start niște facilități pe care s-ar putea sa nu le folosești, sau e mai bine să le adaugi pe parcurs?

Acest produs a fost testat în cadrul testului comparativ: "22 de plăci de bază în teste" (octombrie 2002)


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro