Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE OCTOMBRIE 2002
[ Componente ]

TESTE COMPARATIVE
plăci de bază cu socket A

Epox 8K3A și 8K3A+

Așa cum bănuiți deja este vorba despre aceeași placă, modelul 8K3A+ fiind dotat cu un controler IDE RAID suplimentar (HighPoint 372).

În privința arhitecturii, trebuie remarcată o grijă deosebită în plasarea extrem de bună a conectorilor pe placă, aproape de margini, dar orice avantaj este anulat de cele două excepții: conectorul alimentării, care este plasat spre mijlocul plăcii, și slotul procesorului este plasat similar cu cel de la modelul produs de DFI, existând aceeași problemă. În schimb, există o folie care protejează circuitul imprimat de eventualele accidente (zgârierea PCB la prinderea sistemului de răcire a procesorului).

Deși cele două plăci seamănă, există o serie de diferențe care fac din 8K3A simplu un performer și din 8K3A+ numai un competitor. Probabil controlerul RAID complică arhitectura și alocarea resurselor, în plus diferă și cipul plăcii de sunet.

Mai trebuie remarcată prezența pe placa de bază, în zona pinilor de semnalizare și comandă, a unui display de 2 digiți care permite semnalizarea evoluției încărcării BIOS-ului, instrument deosebit de util în diagnosticarea unei defecțiuni. Și aici se poate seta tensiunea de alimentare pentru procesor și pentru memorie.

Acest produs a fost testat în cadrul testului comparativ: "22 de plăci de bază în teste" (octombrie 2002)


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro