Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE OCTOMBRIE 2002
[ Componente ]

TESTE COMPARATIVE
plăci de bază cu socket 478

Abit IT7

Prezentat pentru prima dată la CeBIT 2002, modelul a stârnit numeroase controverse, majoritatea comentatorilor punându-și întrebarea dacă renunțarea definitivă la porturile "legacy" este oportună. Probabil că dacă fiecare pas înainte ar trebui să întrunească acceptul tuturor, lumea ar rămâne pe loc definitiv. Cert este că Abit a dovedit încă o dată că nu duce lipsă de curaj, iar viitorul va confirma cu siguranță că au avut dreptate.

Placa suportă 10 porturi USB, șase dintre ele fiind prezente pe placă, iar alte patru fiind suportate de controlerul extern VIA VT6202. În cutia echipamentului se află și o extensie pentru încă două porturi USB, ajngând la opt porturi disponibile din momentul cumpărării.

Alături de controlerul IDE, care suportă două canale ATA/100, pe placă se află un controler RAID HighPoint HPT374, care suportă moduri de lucru 0, 1 și 0+1, fiind responsabil de funcționarea a patru canale ATA/133. Astfel, pe placă se pot instala până la 12 discuri hard IDE.

Dacă vă mai amintiți de TH7, atunci veți ști exact despre ce este vorba atunci când vorbim de afișajul cu doi digiți alături de care se află două microcontacte, cu funcție de Power și Reset. Sistemul este dedicat evident celor care pasionați de overclocking și care nu vor ajunge aproape niciodată să monteze o placă de bază în carcasă.

Multitudinea de facilități incluse a impus prezența a doar patru sloturi PCI, însă dotarea cu controler LAN și audio 5.1 elimină nevoia de sloturi suplimentare. Includerea porturilor Firewire direct pe placă este o opțiune curajoasă, având în vedere că utilizarea echipamentelor cu asemenea interfață este destul de redusă.

S/PDIF este prescurtarea de la Sony/Philips Digital Interface și este un format standard de transfer a fișierelor audio. Dezvoltat împreună de Sony și Philips, S/PDIF vă permite să transferați fișiere audio digitale de la un echipament către altul fără a face conversia în semnal analog. În acest mod, este prevenită degradarea calității sunetului.

Deși memoria DDR PC2700 (333 MHz) nu este suportată oficial de cipseturile Intel, în BIOS veți putea observa că acest lucru este permis. Pentru că tot am ajuns la BIOS, trebuie spus că acesta este descris în manualul de utilizare la nivelul la care acesta poate fi considerat un manual pentru overclockeri.

Acest produs a fost testat în cadrul testului comparativ: "22 de plăci de bază în teste" (octombrie 2002)


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro