Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE IULIE 2003
[ Imagine ]

TESTE COMPARATIVE
[ sumarul caracteristicilor ]
[ teste de performanță ]
[
Schema de funcționare a unui scaner CCD ]
[ Exemplu de grilă de test

Scanere pentru acasă
Mustek BearPaw 2400TA Plus și BearPaw 4800TA Pro

La instalarea lui BearPaw 2400TA Plus am avut ceva mici emoții, pentru că prezentarea în Flash de pe CD recomandă pentru instalare conectarea echipamentului și apoi instalarea driverelor. Aceleași recomandări se întâlnesc și pe foaia ce se află pe sticla echipamentului. La o aruncare de privire pe ghidul de instalare am găsit însă aceste recomandări în ordine inversă, adică mai întâi trebuie instalate driverele și după aceea trebuie conectat scaner-ul. Până la urmă operațiunea a fost dusă cu succes la final, alegând varianta a doua. Am trecut imediat la lucru. La fiecare operațiune se realizează o inițializare de aproximativ 12 secunde. Warming-up-ul poate fi "sărit", printr-un buton din soft. Dacă aveți pe acasă și ceva filme foto nu le lăsați în birou să se umple de praf, ci dați-le viață prin intermediul adaptorului de transparență prezent aici. Pentru și mai multă distracție vă puteți delecta și cu unul din jocurile de pe CD. Există aici un joculeț foarte bine cunoscut, în care ești invitat să lovești cu ciocanul în cap cât mai mulți șoricei, care apar din cele 5 găuri plasate pe ecran. Până aici nimic nou, însă legătura jocului cu scanerul este constituită din posibilitatea de a înlocui mutrița șoricelului cu o imagine scanată chiar de dumneavoastră.

BearPaw 2400TA Plus permite parcare laterală, în cutie existând un suport dedicat acestei operațiuni. Interfața este USB 1.1, poate din această cauză modelul neexcelând în viteză de scanare și obținând aproape cel mai slab punctaj la scanarea 10/15 la 300 dpi, 76 secunde.

Modelul 4800TA Pro aduce cu sine interfața USB 2.0, viteza de lucru fiind îmbunătățită față de modelul 2400TA Plus. Timpii necesari atât previzualizării, cât și scanării color 10/15 la 300 dpi au fost astfel semnificativ reduși. Deși aceste lucruri sunt îmbucurătoare, abaterea totală acumulează cea mai mare valoare a testului, 398 de puncte. Acest model nu prezintă sistem de blocare a mecanismului, dar oferă posibilitatea parcării laterale. În schimb și aici există un adaptor de transparență încorporat. Designul este foarte reușit, mai ales datorită amestecului de culori în opoziție.

[ Test comparativ - Scanere pentru acasă (iulie 2003) ]


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro