Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Decembrie 2003
[ Divertisment ]

TESTE COMPARATIVE

Performanță pentru acasă - Accesorii

Decembrie. Ați putut vedea în paginile revistei noastre unele dintre cele mai bune sisteme de jocuri prezente în acest moment pe piață. Ați putut compara scoruri obținute de aceste sisteme și înțelege mai bine ce înseamnă un sistem echipat pentru distracție. Ați avut oportunitatea de a înțelege mai bine pe ce merită să dați banii dacă aveți de gând ca timpul vostru liber să-l dedicați uriașei industrii a jocurilor pe calculator.

Când aveți un sistem de jocuri acasă este și păcat să nu aduceți lângă el și ceva accesorii. Adică un volan, un joystick sau un sistem de sunet. Pentru că numai așa veți înțelege și trăi cu adevărat în lumea jocurilor. Un volan cu care să faceți câteva ture prin casă și niște boxe zdravene care să îi facă pe vecinii voștri să înțeleagă mai bine ce este acela un motor de Formula 1 sau, de ce nu, unul de camion. Un joystick te poate ajuta să faci ceva survolări prin împrejurimi, iar boxele de mai înainte pot face să tresară câinele din cușcă din cauza "aterizărilor forțate". Un model de avion B1 cred că ar fi de ajuns ☺.

Genius MaxFighter F-33D
Ofertant Ultra Pro Computers
tel.: 021-211.70.90

Imaginea mărită

Genius MaxFighter F-33D. Ocupă destul de mult spațiu. Cine mai este interesat însă de spațiul pe birou când e vorba de jocuri? Covorul la ce altceva este bun ☺? Conectarea la calculator se face prin modul serial sau paralel (în ultima variantă este utilizat un adaptor livrat în pachet). Pentru mâna dreaptă sunt accesibile șase butoane. Butonul principal, cel utilizat de obicei pentru tragere (plasat în dreptul degetului arătător), este foarte sensibil, necesitând o mai mare atenție. Acesta nu prezintă nici un fel de "cursă" (mișcare în gol), activarea sa efectuându-se identic cu cea existentă la mouse (apel imediat). Pentru mâna stângă avem șapte butoane, unul rotativ în plan orizontal.

Thrusmaster Afterburner Forcefeedback
Preț informativ: 75,9€ (fără TVA).
Garanție: 12 luni
Ofertant Best Computers, tel.: 021-303.01.57

Imaginea mărită

Thrustmaster Afterburner Force Feedback. Dacă aveți cumva prin garaj, sau pe vreun CD, un avion mai mare decât un B1 (un OZN poate), noi zicem să vă gândiți la un joystick ceva mai mare. Prezentul echipament deține un throttle de dimensiuni impresionante, modul ce se poate chiar detașa complet de joystick. Realizarea acestei componente din punct de vedere al design-ului și al manevrabilității este excelentă. Deține două motoare. Impresia generală produsă de echipament este de robustețe, Thrustmaster Afterburner Force Feedback deținând și o bună aderență pe o suprafață din lemn. La capitolul butoane putem număra cinci pe joystick și șase pe throttle. Conectarea la calculator se face în modul USB.

Logitech Freedom 2.4
Preț informativ: 59€ (fără TVA)
Garanție: 24 luni
Ofertant Flamingo Computers, tel.: 021-222.50.41

Imaginea mărită

Logitech Freedom 2.4. Numai la o privire asupra pozei de pe cutie ne dăm seama că este vorba de modelul cu cel mai SF design. Desfacem cutia și găsim înăuntru exact ce ne așteptam. Pe suprafața sa se regăsesc 12 butoane. Throttel-ul nu este separat total, ca la modelul de mai înainte, fiind însă bine plasat pentru acces cu degetul mare al mâini stângi. Stabilitatea este asigurată de o bază în trei puncte dintr-un material cauciucat. Aderența nu este însă pe total rezolvată, la o mișcare ceva mai nervoasă a mâinii joystick-ul deplasându-se puțin pe masă (birou). Partea cea mai interesantă la Logitech Freedom 2.4 este că funcționează cu baterii și deci nu are nevoie de nici un cablu de conectare directă la calculator. Receptorul, pentru că trebuie să existe și așa ceva, se conectează la calculator în mod USB.

Logitech Force 3D Force Feedback Joystick
Preț informativ: 65€ (fără TVA)
Garanție: 24 luni
Ofertant Flamingo Computers, tel.: 021-222.50.41

Imaginea mărită

Logitech Force 3D Force Feedback Joystick. Nu mai poate fi vorba de conectare wireless, implementându-se direct modul USB. Așa că nu plecați cu joystick-ul legat la calculator prin cameră că este foarte posibil să aduceți sistemul la un nivel fizic mai jos, adică mult mai aproape de podea. Pentru manevrare avem nouă butoane, șapte dintre acesea fiind programabile. Design-ul este destul de interesant și nu ocupă prea mult spațiu pe birou.

Thrustmaster FireStorm Wireless Gamepad
Preț informativ: 28,6€ (fără TVA)
Garanție: 12 luni
Ofertant Best Computers, tel.: 021-303.01.57

Imaginea mărită

Aducem la scris un gamepad, Thrustmaster FireStorm Wireless Gamepad. După cum vă dați seama și din nume este vorba în primul rând de un echipament fără fir, wireless. În total acesta prezintă 12 butoane programabile, cu două mini-joystick-uri. Conexiunea la calculator se face, așa cum am spus, wireless, pentru aceasta alegându-se modul infraroșu. Receptorul este reprezentat de un mouse (stă pe masă doar de design, nu poate îndeplini nici o funcție specifică unui mouse), foarte bine realizat. Mai departe, la calculator, legătura se face prin cablu USB.

Altec Lansing 5100
Putere totală 50W RMS, răspuns în frecvență 40 Hz-20 kHz, raport semnal zgomot >70 dB (1 kHz), telecomandă cu fir.
Preț informativ: 186€ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Ofertant: Caro Group, tel.: 021-313.71.09

Imaginea mărită

Altec Lansing 5100. Excelente pentru birou datorită spațiului foarte mic ocupat. Din punct de vedere al design-ului se poate vorbi de niște mici bijuterii pe birou. Marea bilă albă este obținută de forma și dimensiunile sateliților. Cu câte două difuzoare pentru fiecare în parte și cu suport metalic, sateliții sunt piesele principale. La un sistem de sunet 5.1 artileria grea trebuie să fie însă reprezentată de subwoofer. El este cel care scoală vecinii, dă jos varul de pe pereți și scoate din balamale ferestrele (opțiune neactivată la acest model ☺). Altec Lansing 5100 nu are un subwoofer foarte puternic. Prezintă două difuzoare dispuse frontal. Tot în subwoofer se găsesc și prizele de conectare. Este vorba de ieșirile aferente unui sistem 5.1 și de intrarea 5.1 și auxiliară. În plus, mai există o priză pentru conectarea unei telecomenzi cu fir. Telecomanda prezintă 5 butoane și prin intermediul ei puteți avea acces la volumul general, bas/centru, treble/spate, și la modul de lucru (stereox2, 4.1 gaming și 5.1).

Altec Lansing Select 641
Putere totală 200 W RMS răspuns în frecvență 27 Hz-20 kHz, raport semnal zgomot >70 dB (1 kHz), telecomandă cu fir.
Preț informativ: 293€ (fără TVA)
Garanție: 12 luni
Ofertant: Best Computers, tel.: 021-303.01.57

Imaginea mărită

Și acum "urechile protejate" pentru că urmează Altec Lansing Select 641. De la primul contact cu Select 41 mi-am dat seama că am de-a face cu un sistem "serios". La așa dimensiuni se vedea nevoia și de putere audio. Sistemul este construit pe modelul 4.1, adică patru sateliți și un subwoofer. În total sunt 200W RMS la dispoziție, destul pentru un DVD de sufragerie. Sateliții sunt de dimensiuni ceva mai mari față de majoritatea modelelor, prezentând un difuzor pentru medii și unul pentru înalte. Fiecare satelit prezintă un suport metalic (prezent în special pentru design) și o "coadă" necesară poziționării pe masă în unele cazuri. Subwoofer-ul deține un rol foarte important în întregul sistem. Dimensiunile sale sunt asemănătoare cu cele ale unei carcase miditower. Frontal, foarte la îndemână, există o priză de intrare audio auxiliară. Telecomanda este cu fir și prezintă 5 butoane. Este foarte asemănătoare cu cea de la modelul 5100. Sunt disponibile modurile de lucru: stereo, stereox2 și gaming.

Thrustmaster Forcefeedback GT
Preț informativ: 79,2€ (fără TVA)
Garanție: 12 luni
Ofertant Best Computers, tel.: 021-303.01.57

Imaginea mărită

Thrustmaster Forcefeedback GT îți aduce raliul în casă. În primul rând trebuie lăudat volanul. Un material excelent, din cauciuc, care conferă o foarte bună aderență palmelor. Pe volan sunt șase butoane (două sub formă de clapă). În dreapta volanului se află schimbătorul de viteze. Dacă tot ați făcut loc pe birou pentru volan faceți ceva loc și sub birou, pentru pedale. Ambele pedale prezintă un foarte realistic control la apăsare. Suportul pentru acestea nu prezintă însă o aderență foarte bună, la o apăsare sub un unghi foarte mic făcut cu piciorul "fugind" de la locul stabilit de voi înainte. Conectarea se face în mod USB.

Logitech WingMan Formula Force Gp
Preț informativ: 42€ (fără TVA)
Garanție: 24 luni
Ofertant Flamingo Computers, tel.: 021-222.50.41

Imaginea mărită

Logitech WingMan Formula Force Gp sosește cu un amestec plăcut de roșu și negru, suprafața fiind realizată din plastic și cauciuc (cauciucul este prezent în părțile laterale, acolo unde se țin de obicei palmele în timpul condusului). Aveți la dispoziție șase butoane. La acest model nu avem schimbător de viteze separat. Întâlnim cele două pedale, destul de realistice, însă suprafața de contact cu podeaua nu asigură perfect stabilitatea ansamblului. Conectarea la calculator se face în mod USB.

Asta a fost...

Cam asta a fost scurta noastră trecere în revistă a câtorva accesorii ce pot fi adăugate de fiecare dintre voi unui sistem dedicat jocurilor. Și în pauza de sarma și cozonac mai aruncați câte un ochi și pe la Prima Impresie. Cu siguranță că veți găsi produse deosebit de interesante pentru voi. În rest aici nu prea mai avem foarte multe să vă spunem. Vă mai aducem totuși din partea laboratorului de teste un e-colind:

Aho aho useri titrați
Și voi alți experimentați,
Stați puțin și nu rulați
Giga Hertzii înfrânați
Ferestre minimizați
Și cuvântu-mi ascultați.
S-aveți parte de memorii,
De hard disk și accesorii,
Internetul cu găleata
Și transferuri cu lopata,
Ferestre mari și luminoase
Și ecrane non-albastre.
DVD-ul înhămați
Cinema organizați
Procesorul încărcați
Cu jocuri ce voi rulați.

Și când tastatura moare,
Mouse-ul e fără suflare,
Magistrala-i strangulată
Și memoria-i forțată...
Lăsați toți biții în pace!
PCMag urare face:
Vă urăm s-aveți de toate,
Să jucați și să cântați,
Cu cei dragi și cu prieteni
Să vă bucurați.
Și când liber timp aveți
Atenție! Nu uitați
PCMag să lecturați.
C-aveți multe să-nvățați.

[ Teste comparative - Performanță pentru acasă ]


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro