Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Septembrie 2003

Imaginea mărită Imaginea mărită Noutăți de la Abit

Sub soarele fierbinte al Barcelonei, în miezul caniculei ucigătoare a începutului de august, specialiștii Abit au adunat reprezentanții presei europene de specialitate pentru a le vorbi de răcire.

Lansată oficial pe 25 iulie, placa de bază IC7-MAX3 a fost prima din cele două noutăți prezentate. Placa de bază este aceeași ca și IC7-G, model prezentat în cadrul secțiunii Prima Impresie în acest număr.

Marea noutate în cazul lui MAX3 constă în portarea sistemului de răcire OTES, de la plăcile video, pe o placă de bază. Conform specialiștilor Abit, condensatorii care fac parte din unitatea de alimentare a plăcii degajă o cantitate de căldură considerabilă. Prin aplicarea sistemului de răcire OTES deasupra acestora, căldura degajată este eliminată direct în afara carcasei sistemului, contribuind la scăderea temperaturii interne. O altă noutate disponibilă odată cu IC7-MAX3 se numește SecureIDE. Acesta este un sistem de protecție a hard disk-ului prin intermediul unei chei speciale. În lipsa cheii de decodare, accesul la hard disk nu este posibil.

Cea de-a doua noutate prezentată la Barcelona se numește Digi Dice și reprezintă intrarea oficială a Abit pe piața sistemelor Mini PC. Urmărind experiențele celorlalți producători de sisteme Mini PC, cei de la Abit au decis ca dimensiunile propriului sistem să fie ceva mai mari decât ale concurenței.

Motivul acestei decizii constă în dorința de a oferi utilizatorului o mai mare posibilitate de expandare ulterioară. Sistemul este construit pe o placă de bază cu cipset Intel 865, fiind destinat procesoarelor Pentium 4. Dimensiunile mai mari permit instalarea a două unități optice de 5,25", renunțându-se definitiv la unitatea floppy.

Frontal sistemul prezintă un ecran LCD, patru butoane și un potențiometru reglabil. Cele patru butoane sunt programabile din software, putând căpăta funcțiile dorite de utilizator. Prin intermediul potențiometrului reglabil utilizatorul poate modifica frecvența de funcționare a procesorului, ceea ce aduce overclockingul pentru amatori la îndemâna oricui. Evident, modificarea respectivilor parametrii se poate face în anumite limite, stabilite de proiectanții lui Digi Dice.

Este important de știut că aspectul exterior al carcasei va mai avea de suferit modificări până la producția de masă, imaginea alăturată reprezentând o variantă încă în lucru.

Detalii la: www.abit.com.tw


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro