Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


TIMPUL LIBER- PC Magazine Romania, Iunie 2003

Biblioteca TI

Elena Andreea Liță

Rețele de calculatoare

Cartea Rețele de calculatoare a ajuns la ediția a patra. Așa cum fiecare ediție a corespuns unei etape diferite în modul de utilizare a rețelelor de calculatoare, ediția evidențiază evoluția rapidă a rețelelor fără fir, în numeroase forme.

În anii '90 a existat o varietate de rețele de tip LAN și WAN, împreună cu zecile de protocoale aferente. În 2003, singura rețea de tip LAN larg utilizată ce folosește mediul ghidat de transmisie este Ethernet și practic toate rețelele WAN existente sunt conectate la internet. Astfel, o importantă cantitate de informație referitoare la rețelele mai vechi a fost eliminată.

Această nouă ediție a fost acutalizată atent pentru a reflecta cele mai noi și importante tehnologii de rețea, accentul punându-se în special pe rețelele fără fir, inclusiv 802.11, Bluetooth, bandă largă fără fir, rețele ad-hoc, i-mode și WAP. Dar nici rețelele fixe nu au fost ignorate cu desăvârșire - ASDL, internet prin cablu, Ethernet Gigabit, rețele punct la punct, NAT și MLPS. În plus, au fost incluse 60 de pagini cu informații noi despre web, radio prin internet, voce pe IP și video la cerere iar domeniul securității rețelelor a fost revizuit și extins la un capitol întreg.
Autorul, Andrew Tanenbaum, profesor și cercetător la Universitatea Vrije din Amsterdam (Olanda), arată cum funcționează rețelele în interior, de la echipamentele ce constituie nivelul fizic până la nivelul superior, acela al aplicațiilor. Câteva dintre subiectele abordate în carte sunt: nivelul fizic (fir de cupru, fibră optică, legături fără fir, sateliți, internet prin cablu); nivelul legăturii de date (principiile protocoalelor, verificarea protocoalelor, HDLC și PPP), subnivelul MAC (Ethernet gigabit, 802.11, bandă largă fără fir, comutarea), nivelul rețea (algoritmi de rutare, controlul congestiei, QOS, IPv4 și IPv6), nivelul de transport (programarea socket, UDP, TCP, RTP și performanța rețelei) și nivelul aplicațiilor (AES, RSA, criptografie cuantică, IPsec și securitate web). Cartea oferă descrieri detaliate ale principiilor asociate cu fiecare nivel și prezintă multe exemple legate de internet și rețelele fără fir.

Rețele de calculatoare, ediția a patra,
Andrew Tanenbaum,
Byblos, 779 pagini,
ISBN 973-0-03000-6,
preț: 880.000 lei.

Rețele de calculatoare Proiecte IT de succes Managementul proiectelor în construcții

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro