Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Soft românesc- PC Magazine Romania, Decembrie  2001

WinMENTOR
o aplicație "Made in Romania", demnă de mileniul III

Lansat în 1993 de către firma ieșeană TH Invest, MENTOR-DOS 6.5 a devenit unul dintre cele mai folosite programe de gestiune economică din România.

Versiunea sub Windows, denumită WinMENTOR, a fost lansată în 1998 și a adus producătorilor săi Premiul Național BINARY'99 al Agenției Naționale pentru Știință, Tehnologie și Inovare precum și Premiul de Excelență SYBASE pe anul 1999. De atunci, aplicația s-a îmbogățit continuu cu noi facilități ajungând să acopere, practic, întreaga paletă de activități economice din România.

WinMENTOR este un pachet integrat de programe de contabilitate și gestiune economică, destinat utilizării de către firme din orice domeniu de activitate. Practic, acesta rezolvă cu operativitate întreaga gestiune economică și contabilitatea unei firme, probându-și caracteristicile de aplicație "prietenoasă" prin cele peste 3000 de instalări operate în cei trei ani de la lansare, câștigând mult prin eficiența pe care o oferă în operare.

Aplicația are o mare adaptabilitate, dobândită datorită celor peste 8 ani de experiență și eforturi ale firmei producătoare și ale distribuitorilor săi. Rețeaua de distribuție s-a extins spectaculos în ultimii doi ani, produsul fiind prezent în 35 de județe ale țării și în București, o piață cu totul specială căreia îi se acordă o atenție deosebită.

De ce WinMENTOR?
Avantajele sunt multiple: ușurința în utilizare, multitudinea de situații practice rezolvate, calitatea servicilor conexe. Față de produsele similare importate, WinMENTOR are avantajul că a fost realizat de la bun început în acord cu legislația românească și că are un preț "românesc", la un nivel ridicat al facilităților oferite. Colectivul de analiză și dezvoltare este capabil să răspundă rapid cerințelor venite din practică, de la utilizatori, ceea ce conferă aplicației o dinamică spectaculoasă.

Module WinMENTOR

  • MENTOR - Modulul principal: contabilitate, gestiune stocuri, gestiune parteneri, casa-banca, vast modul de listare.
  • CASA DE MARCAT - Modul de legătură cu 5 tipuri de case de marcat, destinat comerțului en-detail.
  • MIFIX - Gestiunea mijloacelor fixe.
  • SALARII - Gestiune complexă a personalului, salarii (inclusiv pe agenți de vânzări), fișe fiscale, declarații etc.
  • PRODUCȚIE - Gestiunea producției, comenzi externe, comenzi interne, producție neterminată, legătura cu dept. comercial (aprovizionare, vânzări) și cu salarizarea.
  • EXPERT - Analiză economică pe centre de profit, pe întreaga firmă sau pe holding, în moneda națională sau într-o monedă de referință, bugetare proiecte.
  • SATELIT - Posibilitatea de lucru cu calculatoare aflate la distanță față de rețeaua de bază.
  • CUPLAJ - Capacitatea de cuplare a balanțelor firmelor unui holding.

Realizarea automată a înregistrărilor contabile, calculul coeficienților diferențelor de prețuri la mărfuri, închiderea automată a conturilor de venituri și cheltuieli și a celor de TVA reprezintă tot atâtea avantaje importante, eliminând munca de rutină a contabililor.

Ianuarie 2001 a fost momentul lansării modulului PRODUCȚIE, bine primit de firmele de profil din țară. Prin această componentă, aplicația și-a lărgit considerabil aria de aplicare și a câștigat, odată în plus, încrederea unui nou segment de piață.

Noutatea absolută este lansarea în această toamnă a modulului de analiză economică EXPERT. Cu ajutorul lui, utilizatorii vor avea posibilitatea să verifice în amănunt care este nivelul de rentabilitate al firmei lor, în ansamblul ei sau pe centre de profit, atât în moneda națională cât, mai ales, într-o monedă de referință. Ei pot face astfel corecțiile necesare unui bun parcurs economic al firmei. Bugetarea activităților, o necesitate absolută pentru un management modern și eficient, este o altă facilitate prezentă în acest nou modul, pe care îl vom oferi începând cu luna noiembrie 2001.

Pe de altă parte, WinMENTOR beneficiază de o asistență tehnică specială. Firmei care achiziționează acest produs i se asigură consultanță în configurarea conform obiectului de activitate și instruirea gratuită a operatorilor. Utilizatorii pot beneficia de asistență permanentă și după încheierea perioadei de implementare, ceea ce duce la optimizarea folosirii în practică a tuturor opțiunilor.
În pas cu modificările legislative

Legislația românească, în special cea economică, se schimbă de la o zi la alta. Societățile comerciale se văd zilnic în fața unor noi dispoziții ale Ministerului de Finanțe, ale Parlamentului și ale altor instituții ce reglementează mecanismele economiei românești. Venind în întâmpinarea solicitărilor clienților săi, TH Invest se obligă prin contract să ofere beneficiarilor WinMENTOR modificările necesare astfel încât aplicațiile să facă față noutăților legislative. Din acest punct de vedere, WinMENTOR este considerat a fi cel mai adaptabil produs informatic de gestiune de pe piața românească. Exemplu relevant: reglementarea salarizării, care se modifică foarte des. Introducerea impozitului pe venitul global și schimbarea legislației privind salarizarea sunt probleme prioritare în noile versiuni WinMENTOR.

Promisiuni pentru viitor
WinMENTOR a devenit un produs de referință. Mai mult, el este utilizat începând cu anul universitar 2000-2001 ca aplicație de studiu la universități de prestigiu din țară, așa cum s-a întâmplat și cu "bătrânul" MENTOR-DOS 6.5. În luna noimebrie a avut loc înmânarea festivă a diplomelor de absolvire a cursurilor WinMENTOR primei promoții de studenți, îndrumați de Dl. Conf. Dr. Alexandru Țugui de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității "Al. I. Cuza" din Iași. Este un lucru onorant, dar care impune în același timp dezvoltarea de noi aplicații. Odată ajuns la maturitate, fiecare produs - oricât de bun - trebuie să constituie baza dezvoltărilor ulterioare, menite să mențină standardul deja asumat. Este în curs de realizare o versiune client-server, bazată pe atât pe experiența acumulată prin dezvoltarea produselor din gama MENTOR - WinMENTOR, cât și pe tehnologia liderului mondial în baze de date, compania ORACLE. În acest sens, există deja un acord de colaborare care va da rezultatele pe care le așteaptă utilizatorii. Această versiune se va adresa unui segment de piață încă neabordat până acum de TH Invest, dar care resimte puternic lipsa unor produse autohtone, abordabile ca preț și situate calitativ la nivelul aplicațiilor de renume din străinătate. Se dorește ca peste cel mult un an să poată fi oferită societăților comerciale de mari dimensiuni această nouă aplicație, orientată către utilizatori cu activități complexe și cerințe specifice.
Desigur, WinMENTOR va rămâne în continuare în atenția specialiștilor de la TH Invest, în special prin dezvoltarea în continuare a rețelei de distribuție și prin actualizarea sa permanentă, menită să satisfacă, așa cum a făcut-o și până acum, pe fiecare dintre utilizatorii săi.


Detalii la: TH INVEST SRL, Bd. Copou, nr. 5, Iași,
Tel: 032-21.72.60, Fax: 032-27.61.82,
E.mail: [email protected], Web: ftp.winmentor.ro, www.thinvest.ro

 

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro