Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Soft românesc- PC Magazine Romania, Ianuarie 2002

Romanian Data Soft - Portal către viitor

Enterprise Portal reprezintă soluția ideală pentru accesul controlat la informația dintr-o societate folosind tehnologia Internet. Tehnologia portal a fost impusă de expansiunea Internetului, portalul reprezentând legătura naturală între aplicațiile clasice Intranet și Internet. Portalul Internet extinde accesul la informația culeasă, stocată și prelucrată de aplicațiile clasice de tip MIS, ERP, GIS, SCADA, CRM implementate anterior.

Un Portal Web este o aplicație de tip enterprise utilă în special societăților și companiilor care au deja implementate baze mari de date și doresc extinderea sistemelor către Web.

Spre deosebire de o pagină Web clasică, o pagină portal nu mai este un obiect unitar, pagina de portal fiind de fapt o colecție de obiecte numite portleți.
Portleții se prezintă ca porțiuni de cod HTML sau XML, afișate într-o anumită zonă a paginii. O caracteristică importantă a portleților o constituie faptul că pot prelua informații din diverse locații. Un portlet se poate regăsi pe mai multe pagini din portal, ceea ce ușurează foarte mult întreținerea portalului, modificarea portletului fiind ulterior vizibilă pe toate paginile în care este apelat.

Soluția oferită de Romanian Data Soft este bazată pe "Oracle Portal", cea mai performantă soluție destinată realizării de "Enterprise Information Portals (EIP)".
Oracle Portal este o colecție de unelte destinate dezvoltării, publicării și administrării portalurilor Web. Oracle Portal reprezintă o soluție completă pentru realizarea, implementarea și întreținerea unui Enterprise Portal.

Oracle Portal permite unificarea și personificarea accesului la baze de date eterogene. Soluția oferită de RDS prezintă o serie de avantaje importante nu numai pentru dezvoltare, dar și pentru actualizarea conținutului, administrare și evoluții ulterioare.

Dezvoltatorii au la dispoziție un produs extrem de flexibil și deschis, care poate integra ușor aplicații dezvoltate utilizând o paletă foarte largă de tehnologii și unelte de dezvoltare. Orice aplicație dezvoltată cu o tehnologie înțeleasă de browserele Internet poate fi integrată într-un portlet. Integrarea portalului cu alte aplicații existente nu ridică probleme deosebite din punctul de vedere al tehnologiei folosite pentru dezvoltarea aplicației și nu necesită modificări ale acesteia pentru a putea fi integrată în portal.

Clientul obține o soluție puternică de acces controlat la informațiile societății, care nu necesită un efort deosebit pentru întreținere și este ușor scalabilă în viitor. Administrarea portalului se realizează folosind uneltele integrate în Oracle Portal și nu necesită achiziționarea altor produse sau dezvoltarea de module pentru administrare.

Romanian Data Soft este primul partener Oracle care a implementat o soluție Oracle Portal în România. Soluțiile de Portal Web propuse de RDS se adresează cu precădere societăților si organizațiilor care au un volum ridicat de informație care trebuie accesată atât din interiorul societății, cât și din afara ei. De regulă, clienții au un volum mare de informație deja acumulat care trebuie accesat deseori din diverse locații, rapid și în condiții de maximă securitate.

Obiectivele urmărite la realizarea unui portal web sunt de regulă următoarele:

  • Partajarea informației între departamente
  • Ușurarea accesului la informație
  • Controlul accesului la informație
  • Accesul la rapoarte operative
  • Prezentarea ofertei societății
  • Reducerea costurilor și a timpului de transfer al informației

Necesitatea realizării unui portal Web este dictată în general de volumul mare de informație ce trebuie permanent schimbată între societate și clienți sau parteneri, precum și între diverse departamente și sucursale.

O parte importantă a proiectului o constituie analiza cerințelor si coordonarea proiectului. Portalul oferit de RDS nu este o aplicație parametrizată pentru fiecare client, ci este un produs în întregime personalizat pentru fiecare client. Portalul poate acoperi întreaga activitate a societății și permite integrarea tuturor sistemelor utilizate. Prezența bazei de date Oracle ca suport al întregii informații puse la dispoziția utilizatorilor oferă posibilitatea actualizării automate a conținutului prin interfețe care extrag datele necesare din celelalte aplicații sau sisteme.

Primul portal a fost realizat pentru Societatea Națională Transelectrica SA, operatorul național pentru transportul și dispecerizarea energiei electrice. Alegerea soluției Oracle Portal s-a făcut în urma unei analize a diverselor arhitecturi de portal existente în acest moment pe piața IT. Soluția Oracle Portal s-a impus în special datorită modului de integrare cu celelalte produse Oracle, produse deja utilizate în cadrul SN Transelectrica SA, facilităților oferite de baza de date Oracle, dezvoltării și întreținerii facile, cât și scalabilității soluției. O altă cerință impusă a fost integrarea cu sistemele existente în cadrul SN Transelectrica, sisteme SCADA, aplicații Oracle sau Lotus Notes.

Deși Oracle Portal constituie infrastructura aplicației, realizarea efectivă a portalului a presupus cunoașterea și utilizarea unei palete largi de tehnologii si produse. Realizarea portalului a necesitat o echipă eterogenă formată din specialiști Oracle, Java, Web designeri, administratori de rețea. Deși echipa de dezvoltare a fost numeroasă și extrem de diversificată, după instalarea portalului, întreținerea acestuia nu necesită decât un administrator de aplicație.
Romanian Data Soft este o firmă de servicii și consultanță IT cu o activitate pe piața românească și internațională de peste 8 ani. Cei aproape 100 de specialiști acoperă un larg spectru de tehnologii utilizate în domeniul IT, având experiența unor proiecte internaționale de mare anvergură.

Clienții RDS sunt nume de prestigiu, cum ar fi Mobil Rom, Philip Morris, OPCOM, ROMATSA, Transelectrica în România, sau Accenture (Andersen Consulting), Bull, Cegetel, CSC (Computer Science Corp.), France Telecom, KPMG, Muzeul Luvru, Progress France, SchlumbergerSema, Technip etc.

Contact:
Romanian Data Soft
http://www.rds.ro

 

Trimiteți un mesaj producătorului acestui software românesc
Nume
Prenume
Adresa e-mail:
Mesaj
            

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro