Computer Press Agora
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE MAI 2002
[ Imagine ]

La utilizarea alimentatorului automat de documente (ADF) ansamblul lampă-senzor rămâne fix, hârtia fiind cea care se mișcă
De la bun început, modelul AV 820C Plus surprinde prin robustețe.


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț informativ (fără TVA): 1248 EUR.
Garanție: 1 an.
În România prin MGT Educational,
tel.: 01-232.88.94.

Un scaner cu greutate - AV 820C Plus

Cristian Lăcraru

Scanerul este un echipament ce se pare că va fi mult timp de acum încolo folosit. Chiar dacă în materie de electronica lucrurile s-au mișcat foarte repede, scaner-ul a rămas cel mai folosit instrument de transpunere a unor documente în format digital.

Fie că este vorba de un scaner fix sau de unul mobil, punctul de plecare este același: lampa și senzorul. La modelele fixe putem vorbi de două moduri de funcționare: unul în care lampa și senzorul sunt elemente mobile, iar hârtia (documentul sursă), reprezintă elementul fix, și altul în care lucrurile se inversează, hârtia devenind element mobil, iar lampa și senzorul elemente fixe. Dintre aceste două posibilități cea de-a doua are mai multe puncte forte. În materie de tehnologie, nu mai este nevoie de mecanisme complexe care să asigure o viteză constantă și o poziționare foarte precisă a lămpii. Gândindu-ne la utilizator, în urma folosirii unei lămpi fixe, atât timpii de scanare cât și dimensiunile echipamentului pot scădea semnificativ. În acest număr, vom vorbi despre un scaner produs de firma AVision, care poate lucra în ambele moduri descrise mai sus.

De la bun început, modelul AV 820C Plus surprinde prin robustețe. Este un model A4, de dimensiuni ceva mai mari și cu o greutate deloc neglijabilă. Conectarea la calculator se realizează prin intermediul unui port SCSI. Și cum majoritatea plăcilor de bază nu oferă și un slot SCSI, AV 820C Plus sosește cu un adaptor SCSI-PCI. Ca elemente hardware proprii scaner-ului mai trebuie amintite: două mufe SCSI, un buton ce permite selecția manuală a ID-ului, un buton de pornire/ oprire și un blocaj mecanic destinat menținerii pieselor interne într-o poziție fixă pe parcursul transportului. Instalarea (atât hard cât și soft) nu aduce nici un fel de probleme. Aceste operațiuni, de documentare, dezasamblare și instalare durează aproximativ 30 de minute. Odată încheiate toate acestea, putem trece efectiv la utilizarea scaner-ului. Așa cum am mai spus există două moduri de scanare: flatbad și ADF (alimentare automată a documentelor). În testele efectuate s-a obținut o viteză sporită pe mediul ADF. În ambele moduri la prima scanare s-a obținut un timp semnificativ mai mare față de o comandă ulterioară respectând aceleași setări. La fiecare nouă modificare adusă (calitate, viteză) apare un timp de setare, de preinițializare. Odată realizată această autoconfigurare, viteza de scanare crește. Mai trebuie spus faptul că AV 820C Plus, în timpul traversării documentului este puțin cam zgomotos. Un punct în minus este obținut datorită faptului că aplicația proprie OCR, Text Bridge Classic 2.0, nu recunoaște caractere românești. Sistemul minim necesar pentru utilizarea acestui scaner: IBM PC 486, MS Windows 3.1/95/98/ 2000/NT 4.0, port SCSI sau port PCI liber pentru adaptor, 20MB liberi pe disc, 16MB RAM, CD-ROM.

Ca o privire de ansamblu putem spune că modelul AV 820C Plus este unul orientat pe viteză. Răspunde excelent însă și la aplicații orientate pe calitate. ADF-ul inclus aduce un plus, o notă aparte în acest cadru creat de AV820C Plus.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.
LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro