Computer Press Agora
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE MAI 2002
[ Componente ]Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț informativ: 30,4$ (fără TVA).
În România prin Ultra Pro Computers,
tel.: 01 -211.70.90.

Protecție la tensiune - Power Protector 530

Cristian Lăcraru

De foarte puține ori (poate chiar niciodată) am intrat într-un magazin să cerem o priză "mai specială". Mai specială în sensul prezenței pe aceasta a unor protecții și altor astfel de funcții. Sunt destul de multe firme care produc astfel de echipamente, ele gândindu-se mai mult ca noi la protecția echipamentelor la supratensiune. Un astfel de dispozitiv este și Power Protector 530.

La prima vedere nu se diferențiază foarte mult de alte produse similare. În timpul testării am aflat însă o mulțime de lucruri nu neapărat noi, dar deosebit de necesare.

Power Protector 530 prezintă cinci prize de tensiune (220V), două prize pentru rețele (calculator și telefon) și două prize pentru antene (TV și Radio). Pe fața acestuia se mai află două leduri, unul indicând prezența tensiunii, iar celălalt pentru avertizare în cazul în care echipamentul nu are împământare sau aceasta nu funcționează corespunzător. Pentru protecția la supratensiune există chiar și o siguranță automată. Un lucru notabil îl reprezintă protecția "pentru copii". Fiecare priză de tensiune este protejată prin două "căpăcele". Acestea au rolul de a împiedica un eventual "năzdrăvan" să se aventureze cu un obiect metalic în lumea electronilor. Producătorii susțin chiar și că priza nu va prezenta tensiune decât în momentul în care ambii pini ai unui ștecher vor fi introduși în aceasta. Imaginea alăturată nu mai are însă nevoie de comentarii, concluzia fiind una negativă. În rest, Power Protector 530 se dovedește a fi un produs foarte util. Ar fi foarte bine dacă am avea cu toții astfel de echipamente și dacă am fi mai mult interesați de astfel de soluții.

Ideea creării unor astfel de echipamente nu este una nouă. Prezența acestora în viața noastră ar trebui însă să fie obligatorie, fiind vorba de protecția oferită dispozitivelor noastre, deci până la urmă fiind vorba de banii noștri. Pe piață există destul de multe astfel de adaptoare, dar nu părem real interesați de acest fapt decât în cazuri rare, acolo unde prezența acestora este neapărat necesară și unde date vitale depind de aceste protecții. De cele mai multe ori, în cazul unor accidente se dă vina pe rețeaua de distribuție. Astfel de soluții însă, cum este cea prezentată mai sus, ar putea reprezenta un drum demn de urmat în vederea creării unei baze de lucru cît mai sigură și din punctul de vedere al protecției la tensiune.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2001 Computer Press Agora.

[email protected]; ISP: NetSoft Tg. Mures.
LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro