Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Septembrie 2003
[ Comunicatii ]

 

Nokia 2100
Imaginea mărită

 

PUNCTAJUL OBTINUT

Ofertanți: Distribuitorii autorizați Nokia

Să ne întoarcem la origini - Nokia 2100

Cristian Lăcraru

De foarte mult timp nu am mai văzut un telefon fără nici un fel de artificii adăugate. Nokia îmi face plăcerea și aduce pe piață un nou model de terminal, de data aceasta pentru cei mai conservatori din fire. Sau de ce nu, pentru cei care pur și simplu nu se prea împacă bine cu surplusul de tehnologie. Să nu înțelegeți că Nokia 2100 este un telefon fără prea multă tehnologie. Ceea ce vreau să spun este că 2100 nu are nici un fel de "brizbizuri". Cele două jocuri prezente la bord nu trec prea mult peste linia generală, fiind foarte simple. 2100 nu are ecran color, ci doar iluminat color. Designul său nu are nimic care să iasă din comun. Forma este paralelipipedică, doar colțurile fiind ușor rotunjite. Așezarea tastelor este clasică, accesul și butonarea lor fiind efectuate fără greutăți. Iluminare tastaturii se face foarte puternic, telefonul putând fi utilizat fără prea multe probleme pe post de mini-lanternă. Sigur că și consumul acumulatorului este diferit.

Până la urmă se pare că specialiștii de la Nokia nu au putut să se abțină și au adus un element de "noutate" telefonului. În acest scop, capacul din spate prezintă o "fereastră", aici utilizatorul putând pune o poză de dimensiuni nu foarte generoase. Am spus mai devreme că "vinovați" pentru această "poză" sunt specialiștii dezvoltatori de la Nokia. Rectific. Sunt vinovați în aceeași măsură și utilizatorii J. Una peste alta, această inovație, acest accesoriu adus lui Nokia 2100 face ca terminalul să iasă din sferele clasice și să nu pară ceva vechi, reînnoit. Este vorba de o idee de personalizare deosebită, nemaiîntâlnită până acum la nici un telefon mobil.

Nokia 2100 reușește să se facă plăcut, deși nu deține melodii polifonice, nu are ecran color și nu deține nici un fel de port USB sau cine știe ce alte accesorii prea tehnologizate. Nokia 2100 este un telefon pentru cei care doresc să folosească un astfel de terminal numai în scopul realizării unor convorbiri telefonice și care nu sunt interesați de diferite artificii pe care alte modele le pot face. Se simțea nevoia unui astfel de terminal, mai ales că piața este invadată acum de telefoane mobile care mai de care mai țipătoare, care mai de care mai tehnologizate.

Meniul lui Nokia 2100 este foarte simplist, pentru unii poate chiar prea simplist. Afișajul nu are elemente grafice deosebite, lipsa ecranului color, eliminând din start această posibilă funcție.

Specificații: dimensiuni 105,5x44,2x20,7 mm, greutate 85,7 g, ecran iluminat/96x65 pixeli, SMS, SMS chat, text predictiv.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro