Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Septembrie 2003
[ Componente ]

După o vară secetoasă - Cooler Master HAC-V81 și Cooler Master Aero 7+

Este și normal să vorbim despre ce ar fi trebuit să facem ca să prevenim această secetă ☺. În cazul calculatoarelor nu vă sfătuiesc să folosiți sisteme de irigație directă ☺. Cred că cel mai bine ar fi fost să vă orientați către niște soluții de răcire activă, și anume radioatoarele. De fapt, coolere-le.

Cooler Master este prezentă la noi în laborator cu două modele.

Obișnuința

HAC-V81 nu are un design prea pretențios, utilizând un radiator de aluminiu și un ventilator. Radiatorul de aluminiu prezintă la punctul de contact cu procesorul o inserție de cupru, pentru un mai bun transfer termic. Pentru controlul turației ventilatorului există un potențiometru rotativ. Potențiometrul este plasat într-una din fantele de ieșire pentru PCI-uri, în acest fel putând controla viteza fără a deschide calculatorul. Ventilatorul este protejat de un grilaj destul de masiv, confecționat din plastic. În pachet se regăsește și un ghid de instalare în limba română.

Obișnuința cu turbine

Uitându-ne la Aero 7+, ne dăm seama că este vorba despre un cooler pentru procesor doar din prezența radiatorului. Pentru că ventilatorul are un design cu totul și cu totul aparte. Este ceva ce tinde foarte bine către o turbină. Axa de rotație a ventilatorului este orientată paralel cu radiatorul. Ventilatorul este protejat de o carcasă din plastic pentru a evita atingerea nedorită a acestuia în timpul utilizării. Materialul utilizat pentru radiator este în totalitate cuprul. Pentru controlul turației există, ca și la HAC-V81 (modelul prezentat mai sus), un potențiometru rotativ. Întregul ansamblu ocupă ceva spațiu în sistem, așa că ar fi bine să faceți o comparație între dimensiunile acestuia și cele disponibile în sistemul dumneavoastră. Și aici există un ghid de instalare în limba română. -CL

Cooler Master HAC-V81
Specificații: dimensiuni radiator 80x69x45 mm, dimensiuni ventilator 80x80x25 mm, viteza de rotație a ventilatorului de la 2500 la 4800 rpm, nivel de zgomot 25-46 dB, compatibilitate socket 370, 462.
Preț informativ: 14€ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.

Imaginea mărită

Cooler Master Aero 7+
Specificații: dimensiuni radiator 80x80x51 mm, dimensiuni ventilator 80x80x70 mm, viteza de rotație a ventilatorului de la 1900 la 3500 rpm, compatibilitate socket 370, 462.
Preț informativ: 39€ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Ofertant Flamingo Computers
tel.: 021-222.50.41

Imaginea mărită

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro