Agora
Media
www.agora.ro
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE SEPTEMBRIE 2002
[ Componente ]

Așteptându-l pe KT400 - Shuttle Spacewalker AK35GT2R, Soyo KT333 Dragon Ultra

Ștefan Iliescu

Shuttle Spacewalker AK35GT2R

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 101 $ (fără TVA).
Garanție: 1 an.
Distribuitor ETA2U,
tel.: 0256 - 22.02.87.

Piața plăcilor de bază pentru procesoare AMD se confruntă cu un moment ciudat: lipsa de concurență între cipseturi. Via KT333 nu are în acest moment cu cine a se compara la capitolul performanță, în ciuda concurenței de la SiS marea majoritate a plăcilor disponibile fiind construite cu cipsetul Via. În consecință rezultatele testelor realizate pe sisteme construite identic, dar cu plăci de bază diferite sunt la rândul lor aproape identice. În aceste condiții alegerea unei plăci pentru noul dumneavoastră procesor Athlon XP sau Duron va ține cont mai repede de facilitățile suplimentare oferite de un model sau altul, decât de rezultatele testelor. Până la apariția noului KT400 vom continua să urmărim cu interes apariția de noi modele cu KT333.

Shuttle Spacewalker AK35GT2R
Shuttle a produs una dintre cele mai reușite plăci construite în jurul cipsetului KT266A, AK31. Respectând îndeaproape arhitectura acesteia și adăugând un cipset nou, KT333, s-a născut modelul AK35GT2R. Așa cum probabil v-ați dat seama litera "R" din numele plăcii provine de la existența controlerului RAID HighPoint 372, care permite conectarea a până la patru discuri IDE pe cele două canale UATA/133. Pentru cei care nu au nevoie de RAID există versiunea AK35G2T.

O absență notabilă în configurația lui AK35GT2R este controlerul USB 2.0, placa fiind echipată doar cu patru conectori USB 1.1, controlați de cipul Sud al cipsetului KT333.

Chiar dacă nu se află în topul primilor producători de plăci pentru overclocking, Shuttle oferă posibilitatea celor pasionați să își încerce norocul permițând incrementarea software a frecvenței FSB în pași de 1 MHz între 100 și 200 MHz.

Shuttle prezintă un avantaj pe piața plăcilor destinate utilizatorilor care doresc să și construiască singuri un PC. Acest avantaj este prețul relativ mic de achiziție, care cântărește enorm în luarea unei decizii de cumpărare, mai ales în România.

Soyo KT333 Dragon Ultra

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Informații suplimentare la www.soyo.com.tw

Soyo KT333 Dragon Ultra
Odată cu ultimele modele produse Soyo a pășit tot mai mult pe drumul care desparte producătorii de pluton de cei de clasă, înaintând către cei din urmă. Astfel, ca un lucru absolut normal a luat naștere un nou membru al seriei Dragon și anume KT333 Dragon Ultra.

Dacă la capitolul performanțe se confirmă aprecierea făcută în introducere, conform căreia diferențele între diferite modele cu același cipset nu sunt de natură să ne impresioneze, KT333 Dragon Ultra se ridică peste nivelul lui AK35GT2R atunci când vine vorba de dotări suplimentare.

Alături de cei doi conectori USB 1.1 de pe placă și extensia pentru încă doi tot 1.1, există și un controler Via VT6202, care prin intermediul celor doi conectori poate pune la dispoziție patru extensii USB 2.0. Pentru a facilita accesul cât mai simplu la conectorii USB în pachetul plăcii se află o unitate de extensie de 3,5 inci, expandabilă la 5,25 inci, care se poate monta pe panoul frontal al carcasei. Unitatea oferă patru conectori USB și un led pentru monitorizarea activității controlerului de rețea integrat pe placă. Acesta este un Realtek RTL8100B, care permite realizarea de transferuri în rețeaua locală de până la 100 Mbps.

Controlerul audio integrat C-Media 8738 permite emiterea de semnal pe 6 canale, iar producătorul a inclus în pachet și o extensie cu doi conectori suplimentari pentru a beneficia din plin de această facilitate.

Dacă vreodată vă hotărâți să folosiți mai multe discuri hard în RAID acest lucru vă este permis de controlerul HighPoint HPT372, care oferă RAID 0, 1 și 0+1.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro