Agora
Media
www.agora.ro
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE SEPTEMBRIE 2002
[ Componente ]


Caracteristici
Noile cipset Intel
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ end-user: 172,16 $ (fără TVA).
Garanție: 3 ani.
Distribuitor Romsoft,
tel.: 021-224.03.33.

Revoluția Intel - Asus P4T533-C

Ștefan Iliescu

Asus face parte din seria producătorilor care nu se limitează la modelul de referință atunci când concep un nou model de placă de bază. Drept urmare fiecare model primit spre testare constituie un prilej de a descoperi noi lucruri interesante, iar P4T533-C nu constituie o excepție. Deși oficial cipsetul 850E nu suportă memorie RDRAM PC1066, veți fi plăcut surprinți să aflați că BIOS-ul plăcii permite folosirea de memorii PC1066. Din nefericire nu am avut posibilitatea să testez placa cu astfel de memorie, astfel că această facilitate rămâne la stadiul de constatare.

O caracteristică foarte importantă și deja comună ultimelor modele de plăci Asus venite la teste poartă denumirea comercială de Asus EZ Plug și se referă la prezența unui conector suplimentar de alimentare. Acesta dublează funcționalitatea celui de al doilea conector de alimentare de la sursele de Pentium 4, permițând utilizatorilor care nu dețin o sursă specială de P4 să folosească sursa existentă.

Pasionații de overclocking vor fi mulțumiți să afle că P4T533-C permite acest lucru, cu toate că s-ar putea ca cei mai experimentați să fie un pic nemulțumiți de modul în care sunt implementate facilitățile de overclocking. Frecvența de lucru a FSB-ului poate fi modificată, însă nu în pași de 1 MHz, așa cum se întâmplă la alte modele, ci în 20 de pași prestabiliți de producător. Tensiunea de alimentare a procesorului poate fi de asemenea modificată între 1,1 și 1,85V, în pași de câte 0,025V.

Fiind cunoscute problemele cauzate până în prezent de folosirea plăcilor video de 3,3V în combinație cu cipseturile 850 și 845, care suportă doar plăci video alimentate la 1,5V, Asus a proiectat un sistem automat de prevenire a situațiilor de acest gen. Astfel, la conectarea unei plăci video de 3,3V sistemul va fi oprit automat.

Între multitudinea de facilități oferite nu putem omite tehnologia "Q-Fan", care monitorizează și ajustează viteza de rotație a ventilatorului de pe radiatorul procesorului, în funcție de temperatura la care acesta funcționează. Rezultatul palpabil constă în reducerea nivelului de zgomot produs de funcționarea ventilatorului.

Prezentarea acestui produs face parte din articolul: Revoluția Intel


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro