Agora
Media
www.agora.ro
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE SEPTEMBRIE 2002
[ Componente ]

Asus P4B533-V

Caracteristici
Noile cipset Intel
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ end-user: 126 $ (fără TVA).
Garanție: 3 ani.
Distribuitor Romsoft.

Asus P4B533-V și Intel D845GBV

Ștefan Iliescu

Așa cum am mai spus apariția cipsetului 845G a marcat momentul din care Intel oferă soluții pentru toate categoriile de utilizatori. Controlerul grafic integrat realizează o economie de bani la achiziție, asigurând în același timp un nivel de performanță suficient pentru un sistem de birou. Suportul pentru memoria SDRAM se adresează de asemenea categoriei de utilizatori cu nevoi mai scăzute de performanță, dar nu este foarte clar câți producători vor apela la SDRAM, având în vedere prețul foarte apropiat de DDR și problemele apărute în configurațiile cu P4 și SDRAM.

În această prezentare avem două modele dotate cu 845G, una aparținând chiar Intel, iar cea de-a doua celor de la Asus. Varianta D845GBV nu se deosebește foarte mult de restul modelelor Intel, stabilitatea în funcționare fiind principalul obiectiv, restul facilităților suplimentare fiind aproape ignorate. Existența cipului sud varianta ICH4 aduce suportul pentru USB 2.0. Dar elementul de noutate este constituit de posibilitatea de a modifica parametrii de funcționare ai memoriei, facilitate impusă de includerea controlerului grafic în cipsetul de bază. Chiar dacă acest lucru nu are prea multe de a face cu overclockingul, fiind vorba de Intel merita notat.

Intel D845GBV

Caracteristici
Noile cipset Intel
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ recomandat end-user: 119 $ (fără TVA).
Garanție: 3 ani.
Distribuitor Asbis România,
tel.: 021-224.05.11.

Modelul Asus nu se deosebește nici eu la rândul său prea mult față de modelul de referință, asemănarea fiind izbitoare la o alăturare a celor două plăci. P4B533-V este dotată cu trei sloturi de memorie, față de numai două ale plăcii Intel, dar suportă tot un maxim de 2 GB, limitare impusă de cipset. Facilitățile de overclocking constituie elementul care face diferența între cele două modele. Din BIOS puteți modifica frecvența de funcționare a FSB-ului, a memoriei și a magistralei AGP. FSB-ul poate fi "tras" de la 100 la 200 MHz, în pași de 1 MHz. De asemenea se pot modifica și tensiunile de alimentare ale celor procesorului, memoriei și AGP-ului.

Ca și în cazul celuilalt model Asus prezent în această prezentare, tehnologiile proprietare Asus sunt prezente, cele mai importante fiind EZ Plug și Q-Fan.

 

 

Prezentarea acestui produs face parte din articolul: Revoluția Intel


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro