Agora
Media
www.agora.ro
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE SEPTEMBRIE 2002
[ Software ]


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ de la 150 la 900 $, în funcție de varianta aleasă
Adresă web: www.wincam.net.

Mașina de făcut prezentări - Mirion Systems WinCAM 2000

Șerban Păduroiu

Dacă aveți ceva interesant de spus mai devreme sau mai târziu va trebui să repetați și chiar dacă nimic nu se poate compara cu expunerea verbală însoțită de gesturi ample și exemplificări diverse, la un moment dat veți dori să scăpați de sarcina eternelor explicații.

Soluția este dată de firma Mirion Systems care realizează aplicația WinCAM2000. Aplicația este construită în jurul tehnologiei proprii de capturare a acțiunilor realizate pe ecran. Interesantă la această tehnologie este rata de compresie de 1:1000 prin posibilitatea de a compara fotogramele capturate și a păstra doar fotogramele care sunt relevante din punctul de vedere al modificărilor. Astfel se realizează un filmuleț de dimensiuni reduse care se poate "maltrata" în cele mai diverse moduri: se poate introduce o coloană sonoră (muzică, sunete sau voce), se pot introduce elemente grafice și casete de dialog sau explicative.

Rezultatul final se poate vizualiza fie cu ajutorul playerului propriu sau se poate exporta în format avi care poate fi vizualizat cu majoritatea playerelor standard. Procesul de transformare este totuși destul de lung și utilizează intens resursele sistemului, alte programe rulând cu greutate în același timp. Există de asemenea și posibilitatea de a crea un fișier executabil care conține pe lângă fișierul document cu filmul în sine în format proprietar și playerul WinCAM2000 (dimensiunea fișierului crește cu aproximativ 0,5 MB).

Instalarea decurge fără nici un fel de probleme, oferindu-se trei variante: Typical, Compact și Custom (diferența constă în instalarea unei biblioteci de cliparturi și exemple). Există un manual realizat chiar cu ajutorul programului și exemple care pot constitui un bun început pentru exercițiile dumneavoastră.

Se oferă ulterior posibilitatea de a vă actualiza automat programul la ultima variantă existentă prin conectarea la internet.
Interfața este comodă, programul în sine fiind destul de simplu. În medie, din zece utilizatori care au încercat programul nouă se descurcau perfect după mai puțin de o oră.

Deși în specificații se recomandă un sistem cu cerințe modeste (procesor la 300 MHz etc.) pentru a obține o performanță bună este necesară utilizarea unui sistem mai puternic (minim 800 MHz, 128 MB etc.)

Domeniile de aplicativitate sunt extrem de variate. Practic se pot construi orice fel de expuneri: cursuri de inițiere sau perfecționare, filmulețe demonstrative care arată cum funcționează produsul soft pe care l-ați achiziționat sau doriți să o faceți, ghiduri explicative și de utilizare etc.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro