Agora
Media
www.agora.ro
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE SEPTEMBRIE 2002
[ Componente ]
Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 123 $ (fără TVA).
Garanție: 2 ani.
Distribuitor Flamingo Computers,
tel.: 021-222.50.41

Luați și tastatura în concediu! - Logitech Cordless Desktop Optical Kit

Cristian Lăcraru

Încă odată specialiștii de la Logitech surprind prin ideea lor de a promova echipamente ieșite oarecum din tiparele cunoscute. De această dată este vorba despre o tastatură și un mouse, ambele fiind modele cordless, de culoare neagră. Acest kit este format dintr-o tastatură, un mouse și un receptor, acesta din urmă reprezentând legătura dintre celelalte două echipamente și calculator, el deținând în acest sens un cablu Y, cu terminație PS2 pentru tastatură și USB pentru mouse (se livrează și un adaptor USB/PS2).

Tastatura. Este ușor de manevrat, este de dimensiuni nu foarte mari, are o grosime acceptabilă și arată excelent. Prezintă 105 taste, așezare clasică, și 20 de taste speciale, suplimentare. Acestea din urmă sunt dispuse în patru zone. Toate aceste taste sunt configurabile, utilizarea lor ușurând extrem de mult lucrul. Partea centrală a tastaturii conține 7 butoane, această secțiune fiind dedicată sectorului media. De aici se poate controla nivelul de sunet, prin intermediul unui potențiometru rotativ(o idee excelentă) sau prin intermediul unui buton dedicat on/off (schimbările sunt afișate pe ecran, pentru o cât mai bună sincronizare și control), și tot aici există tastele pentru derulări, play, pauză și stop. Prin apăsarea butonului media se deschide o fereastră de unde pot fi lansate direct aplicații tipice existente în sistem. Cea mai interesantă porțiune totuși a tastaturii este mică (dimensional vorbind) dar de o valoare extraordinară. Această părticică are doar trei butoane: unul de lansare a unei pagini de internet, unul de întoarcere la pagina anterioară (în timpul navigării) și o rotiță de scroll. Acest din urmă accesoriu ne-a lăsat o impresie excelentă. El nu are doar simplu rol de scroll vertical, ci poate îndeplini și funcții suplimentare. Iată cum am folosit noi această rotiță: scroll vertical, favorites, my pictures, my music, control volum, editare, salt între aplicații, zoom. Din propria experiență putem spune că această rotiță are un rol deosebit de important în lucrul de zi cu zi. Singurul inconvenient, dar nu neapărat, al acestui scroll este reprezentat de dimensiunile și forma acestei rotițe. Este îngustă și de lungime mică, și ar fi putut fi utilizată mult mai ușor dacă era mai "generos" construită.

Mouse-ul. De departe surprinde prin designul ozn-istic și prin combinația de culori utilizată. Este numai pentru mâna dreaptă, optic, are nevoie de două baterii și prezintă patru butoane. Este confecționat din material plastic, iar în părțile laterale este prevăzut cu porțiuni de cauciuc, pentru o mai bună manevrare. Deși la prima vedere pare mare, ciudat și neprietenos, el se adaptează perfect mâinii, devenind în scurt timp o unealtă foarte plăcută. Are patru butoane, trei dintre acestea fiind asemănătoare mouse-urilor clasice, cel de-al patrulea buton fiind așezat în dreptul degetului mare. Foarte la îndemână, acestea, ca și la tastatură, sunt programabile. În plus, mouse-ul poate fi "învățat" ce înseamnă verticala, prin această opțiune aducând echipamentul mai aproape de propriul stil de lucru. Tot din soft se poate vizualiza și nivelul de încărcare al bateriilor evitând în acest fel situațiile neplăcute în care rămâneți fără "energia" necesară bunei funcționări a acesui kit.

Se poate lucra pe două frecvențe radio, cu posibilitate de schimbare a acestora prin intermediul unui buton. Există și o opțiune de "blocare" a informației, de fapt o criptare a datelor transmise de la tastatură către receptor și în final către calculator. În acest sens se generează un cod de securitate ce trebuie introdus de la tastatură.

Pe parcursul utilizării, ambele echipamente s-au comportat excelent. Instalarea softului nu a adus nici un fel de probleme. Impresia generală lăsată de Cordless Desktop Optical Kit este una foarte plăcută, acest kit reprezentând o soluție excelentă pentru birou și nu numai. Libertatea adusă (ambele fără fir) și funcțiile și opțiunile prezente (ambele permit programarea butoanelor) fac din acestea două echipamente nu neapărat necesare, dar neapărat bine de cunoscut.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro