Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE SEPTEMBRIE 2002
[ Imprimare ]

HP Business InkJet 2280tn

Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT

Distribuitor HP România,
tel.: 021-205.33.55
Garanție: 1 an

HP Business InkJet 2230
Caracteristici
Preț informativ: 489 EUR (fără TVA)

HP Business InkJet 2280
Caracteristici
Preț informativ: 709 EUR (fără TVA)

HP Business InkJet 2280tn
Caracteristici
Preț informativ: 1039 EUR (fără TVA)


Cerneală pentru business - HP Business InkJet 2230, HP Business InkJet 2280, HP Business InkJet 2280tn

Șerban Păduroiu

Imprimanta Business InkJet 2280tn produsă de către HP și prezentată în acest articol este proiectată pentru cei care doresc să tipărească documente alb-negru și color la o calitate impecabilă, într-un timp scurt.

Cutia conține un poster de instalare care vă ajută să despachetați și să instalați imprimanta chiar dacă nu știți să citiți. În condițiile în care doriți să exersați cititul vă stau la dispoziție două manuale care cuprind același lucru (instrucțiuni de instalare și utilizare, specificații tehnice, informații generale etc.) în nu mai puțin de 8 limbi, versiunea în română fiind chiar inspirat tradusă. Am ales instalarea imprimantei folosind placa de rețea inclusă la modelul 2280tn, considerând ca puțin costisitoare pentru o firmă instalarea unei rețele minimale. Procesul de instalare al softului este extrem de simplu. Sunt disponibile 3 drivere: unul pentru limbajul PostScript, unul pentru limbajul PCL5c și un altul care, fără a fi specificat în mod explicit, este pentru limbajul PCL3 (de fapt ultimul este singurul disponibil pentru instalarea pe modelul 2230).

Instalarea decurge fără probleme, uneori fiind însă necesară puțină răbdare. Utilitarul de configurare prezent în lista de programe oferă numai informații referitoare la starea capetelor de tipărire și cantitatea de cerneală rămasă în rezervoare, pentru configurarea propriu-zisă fiind oferită o scurtătură către pagina web a imprimantei. Aici puteți obține informații la starea de funcționare a imprimantei, la cerneala rămasă și utilizarea tăvilor de alimentare, puteți realiza operații de aliniere a capetelor, puteți configura parametrii de funcționare și utilizarea în rețea.

Practic, modelul 2280tn este cel mai performant din seria care cuprinde încă două modele: 2230 și 2280 simplu. În specificațiile tehnice veți găsi diferențele între aceste modele. Așa cum este și normal prețul reflectă dotările suplimentare.

Modelele 2230 și 2280 se pot conecta numai prin intermediul portului paralel. Pentru aceste modele portul USB, standard de conectare deja la ora actuală, se poate introduce prin intermediul unui modul opțional de extensie.

Despre funcționarea imprimantei nu se poate spune nimic și asta nu pentru că ar funcționa defectuos ci pentru că funcționează așa cum ar trebui să o facă orice echipament: bine. Odată realizată instalarea și configurarea veți mai auzi doar de lipsa cernelii și hârtiei.
Prețul destul de ridicat pentru o imprimantă cu jet de cerneală își găsește justificarea (îndreptățită) în realizarea unei serii complet pregătită pentru a face față unei mici organizații, volumul de lucru lunar de 10.000 de pagini fiind suficient și pentru organizații de dimensiuni mai mari.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro