Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE SEPTEMBRIE 2002
[ Imprimare ]


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 469 EUR (fără TVA).
Garanție: 1 ani.
Distribuitor MB Distribution,
tel.: 01-230.03.14..

Laser Epson pentru birou - Epson EPL-6100

Șerban Păduroiu

Până nu demult imprimantele laser erau echipamente costisitoare și eficiente, achiziția lor fiind rentabilă mai ales pentru birourile unei organizații mari. Putem spune că profitabilitatea firmelor mici și mijlocii a creat o cerere pentru imprimante laser cu prețuri mai mici, iar dezvoltarea tehnologică a permis realizarea acestora.

Modelul EPL-6100 produs de către Epson face parte dintr-o serie de trei imprimante destinate grupurilor mici de lucru, celelalte două modele fiind 6100N, dotat cu interfață UTP 10/100 pentru conectarea în rețea și 6100PS dotat în plus și cu limbajul de imprimare PostScript.

Instalarea este extrem de simplă, în cutie existând doar echipamentul în sine, cablu de alimentare și date și un CD cu drivere și utilitare. Prezența manualului doar în format electronic, pe CD-ul cu drivere a constituit inițial un motiv de nemulțumire, ulterior la vederea celor 277 pagini realizând avantajele documentului electronic față de tradiție. După conectarea cablurilor și recunoașterea de către sistemul de operare puteți începe tipărirea.

Opțiunile oferite de către drivere acoperă majoritatea preferințelor. Deși viteza de tipărire este declarată la rezoluția de 300 dpi, personal nu am reușit să setez imprimanta decât la 600 sau la 1200 dpi și asta datorită faptului că nu am găsit de unde. Din această cauză vitezele de tipărire din tabel au fost obținute la rezoluția de 600 dpi. Din punctul de vedere al calității nu am avut nimic de reproșat, în timpul testelor neapărând nici un fel de incidente.
Schimbarea tonerului și a fotoconductorului se poate realiza cu ușurință. La tipărire puteți selecta calea de ieșire a hârtiei, opțiunile fiind deasupra imprimantei sau în spatele acesteia.

În concluzie, pentru piața birourilor de dimensiuni mici dar cu necesități de tipărire peste 10000 pagini lunar, seria EPL-6100 este un candidat puternic.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro