Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE SEPTEMBRIE 2002
[ Imagine ]Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ (fără TVA): 237 EUR.
Garanție: 2 ani.
Distribuitor: Tornado Sistems,
tel.: 021-312.75.07.

Portret la 2,1 Mpixeli - BenQ DC2100

Cristian Lăcraru

Este colegă cu DC 1300 (prezentată în secțiunea instantanee), dar privește de pe o poziție mai înaltă. La deschiderea pachetului, primul lucru care îți sare în ochi este ecranul TFT LCD color de 1,5" plasat în partea stângă pe spatele aparatului. Pentru a mări durata de viață a bateriilor se poate renunța la utilizarea ecranului color în favoarea unui ecran LCD de dimensiuni mult reduse, ce afișează doar setările importante efectuate pentru pregătirea unei viitoare fotografii. În acest caz, pentru a putea vizualiza subiectul de fotografiat, se folosește fereastra de vizualizare existentă.

Pe laterala din stânga există "creierul" lui DC 2100. Aici se află locașul memoriei, în cazul nostru un card SmartMedia de 16 MB. Pe laterala din dreapta se află punctul de legătură al camerei cu calculatorul. Aici există o priză de alimentare, o ieșire video și o priză USB. Față de primul locaș, cel al memoriei, protejat de un capac din plastic, aici se folosește o protecție din cauciuc ajutată de un sistem ce face ca utilizarea sa repetată să nu afecteze prea mult calitatea cauciucului, pentru ca mai târziu acesta să cedeze.

Pentru realizarea setărilor, navigare și operare există butoane pentru pornirea, respectiv oprirea, aparatului, pentru activarea ecranului, pentru accesare și confirmări în meniu, pentru navigare între meniuri (un buton cu acționare în patru direcții), pentru activarea modului macro și pentru alegerea modului de lucru al lămpii suplimentare. Ca indicatoare luminoase există două leduri plasate pe spatele aparatului ce indică starea de lucru existentă. Pentru o cât mai bună și mai ușoară manevrare a funcțiilor aparatului există un buton rotativ, cu cinci funcții, plasat în partea superioră, lângă butonul de declanșare a pozei. Acesta face trecerea între modurile: fotografie, redare, înregistrare video, modul setare și modul conexiune cu calculatorul.

Următoarea etapă pe care am parcurs-o, după citirea manualului și acomodarea cu camera, a fost cea de instalare. Iar aici am avut o mare surpriză. Și cred că oricine s-ar bucura dacă după introducerea CD-ului de instalare și rularea sa, pe ecran apare mesajul: "You do not need to install DC 2100 under this Operating System". Ce altceva poate fi mai plăcut decât o astfel de "înțelegere" între un produs soft (sistemul de operare) și unul hard (camera foto)? Ținând cont de acest mesaj am trecut la instalarea hardware. Am realizat conexiunea prin cablul USB, iar recunoașterea și intrarea camerei în drepturi a durat doar câteva momente. Dar să vedem cum își face simțită prezența DC 2100 în calculator. Dacă deschideți MyComputer se va observa încă un disc hard. Acesta este DC 2100. Ce este și mai plăcut este că pe acest nou "hard" se poate lucra liber. Vă sunt permise operațiuni precum formatare, ștergere, mutare, creare directoare, scriere de fișiere etc. Pe scurt, se poate lucra la fel ca și pe un hard normal. Atâta timp cât vă încadrați în limita maximă a capacității de stocare totul este OK. Puteți deci transporta cu DC 2100 poze ce nu au fost neapărat făcute cu această cameră și care există în calculator, dar puteți transporta orice alt fișier în vederea trecerii sale pe un alt sistem, folosind memoria camerei exact ca o dischetă de dimensiuni mai mari.

Pe parcursul utilizării am observat o durată de viață a bateriilor destul de scurtă. Efectul a fost însă destul de ciudat pentru că am folosit baterii cu indicator al nivelului de umplere, iar în timp ce acest nivel indica la ambele dintre acestea un nivel foarte apropiat de 100%, camera nici măcar nu mai putea să stea pornită câteva secunde, indicatorul său relevând un nivel al bateriei de 0%. Probabil acest fapt este corectat de utilizarea unor acumulatori. O problemă mai apare și în momentul în care odată efectuată o poză, se dorește imediat luarea alteia. Aici nu vă grăbiți pentru că există un timp de scriere destul de mare pe card. Calitatea fotografiilor este foarte bună, aparatul comportându-se bine în condiții diferite de iluminare.

În cutie găsim aparatul foto, o husă, un cablu USB, un cablu TV, un card, un CD, un manual de utilizare, o curea de prindere și două baterii.
Software inclus: Photo Base, Photo Impresion, Video Impresion, Photo Printer Pro, Microsoft DirectX 8.1, Acrobat Reader.

Sistemul minim necesar: MMX Pentium 233 MHz, MS Windows 98/ 98SE/ 2000/ ME/ XP, 64 MB RAM, 100 MB liberi pe disc, port USB, CD-ROM. Pentru MACINTOSH: Power MAC G3, MAC OS 9.x, 64 MB RAM, 50 MB liberi pe disc, port USB, CD-ROM.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro