Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE APRILIE 2002
ComponenteCaracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Garanție: 2 ani.
Preț informativ: retail 200 $ (fără TVA).
În România prin Romsoft,
tel.: 01-224.03.33

40 de X putere - Plextor PlexWriter 40/12/40A

Șerban Păduroiu

Pentru cei mai mulți, apariția unei unități capabile să inscripționeze la viteza 40x (față de unitățile existente deja pe piață și care lucrează la 32x) nu va însemna decât reconfirmarea poziției de lider a firmei Plextor. Trecând de avantajul celor maxim 20 de secunde câștigate, posibilitatea de a scrie la o asemenea viteză înseamnă o performanță tehnologică care promite îmbunătățirea calității.

Alături de cunoscuta tehnologie Burn-Proof care permite inscripționarea în siguranță a unui CD în condițiile unui flux de date variabil (puteți lucra la altceva pe calculator în timp ce CD-ul se scrie), tehnologia PoweRec II permite obținerea unui plus de performanță prin aplicarea unei strategii de ardere (se modifică viteză de rotație, intensitatea razei laser etc.) care a fost testată în funcție de calitatea mediului de inscripționat și prin aplicarea căreia au fost obținute cele mai bune rezultate. Tehnologia VariRec este destinată celor capabili să distingă cele mai fine distorsionări ale sunetului.

Această tehnologie permite o variație fină a parametrilor de inscripționare pentru a realiza un sunet de calitate și chiar mai mult, un sunet personalizat.

Deși se poate inscripționa cu viteza de 40x, mediile optice garantate pentru această viteză sunt puține. Am apreciat prezența în cutia unității a cinci medii inscriptibile și unul reinscriptibil.

Viteza de scriere a mediilor reinscriptibile 12x apropie momentul în care vom putea renunța la unitățile de dischetă. Firma Plextor garantează aderarea la standardul Mt. Rainier (specifică condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru ca unitățile optice de inscripționare să poată fi recunoscute de către sistemele de operare ca unități de dischetă) printr-o actualizare a firmware-ului unității.

Deși am experimentat o depreciere nesemnificativă a calității arderii la viteza maximă față de arderea la viteze mai mici (rezultatele testului realizat pe aceași unitate dar pe medii inscripționate la viteze diferite indică o viteză de citire mai mică, fără apariția de erori) calitatea impecabilă a inscripționării la 32x, viteza fără precedent a rescrierii (12x), fac din această unitate o afacere excelentă.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro