Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE APRILIE 2002
Divertisment

Creative Audigy Platinum  

Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Garanție: 3 ani.
Preț informativ (fără TVA): 199 $
În România prin Flamingo Computers,
Tel.: 01-222.50.41.

Revoluția sunetului - Creative Audigy Platinum; Creative DTT 3500

Cristian Lăcraru

DVD, Dolby Digital, 5.1. Toate reprezintă tehnologie, toate sună de actualitate. Am văzut pe afișele filmelor, "Dolby Digital", am ales un astfel de cinematograf, am fost acolo și ne-am simțit minuat. Și asta nu doar pentru că am avut parte de imagini de neuitat ci și din cauza sunetului ireproșabil la care am asistat. Și apoi ne-am dorit cel mai mult să avem și noi acasă un astfel de sistem de sunet, astfel de imagini. De ce am avea nevoie? Ar fi necesare un DVD player, un sistem de sunet 5.1 și o placă de sunet capabilă să redea Dolby Digital. La cea din urmă, o soluție vine din partea specialiștilor de la Creative. Este vorba de placa de sunet Audigy Platinum, placă ce participă la o adevărată revoluție a sunetului. Am ascultat mono, stereo, binaural, cuadrofonic, spațial. Aceștia sunt câțiva pași pe care i-am făcut în dezvoltarea sunetului. Am venit momentul să ascultăm acum de Dolby Digital (e adevărat până nu apare ceva mai bun).

Audigy Platinum este una din cele mai performante plăci de sunet existente pe piață. Personal spun că este cea mai completă și mai complexă placă de sunet pe care am întâlnit-o. Practic vom face o scurtă trecere în revistă a câtorva din capacitățile sale, legându-ne mai mult de utilizarea acesteia acasă (filme, muzică).

Creative DTT 3500  

Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Garanție: 2 ani.
Preț informativ (fără TVA): 379 $.
În România prin Flamingo Computers,
Tel.: 01-222.50.41.

Placa este împărțită fizic în trei module: placa în sine (ce se introduce în placa de bază), o placă separată ce conține modulul de joystick (și aceasta necesită un slot separat) și o extensie a plăcii de sunet (care se introduce într-un locaș de cinci inch). Unul din numeroasele puncte pozitive pe care le are Audigy Platinum este multitudinea posibilităților de conectare. Datorită conexiunii IEEE 1394 puteți conecta la placă CD playere, CD RW-uri, camere digitale, discuri hard, sau orice alte echipamente care suportă acest model de conexiune, beneficiind de viteze de transfer de până la 400 MBps și un transfer digital al datelor. Prin modulul auxiliar puteți conecta mai multe echipamente simultan: DVD playere, stații de amplificare, căști, MP3 playere, video playere, microfoane sau tastaturi MIDI. Placa deține și un port infra-roșu, fiind dotată și cu o telecomandă deosebit de atractivă. Practic, poate satisface o plajă largă de utilizatori. Instalarea plăcii decurge fără probleme, în decursul acesteia putând instala o serie de programe adiționale ajutătoare sau demonstrative, ce vă arată adevărata putere Audigy. Cu ajutorul unor astfel de programe pot fi realizate și o serie de teste audio în vederea unei cât mai bune configurări.

Și pentru că o astfel de placă, pentru a fi la maxim exploatată are nevoie și de un sistem de sunet adecvat, am folosit sistemul 5.1 de la Creative, DTT 3500. Este vorba de un sistem care folosește din plin sistemul Dolby Digital. La prima vedere, cutia cu care sosește DTT 3500 nu are nimic special. Vă asigur însă că ceea ce găsiți aici depășește orice așteptări. Sunt în jur de 70 de piese pe care puteți să le folosiți. Personalizare. Cam acesta este cuvântul prin care aș defini toate accesoriile primite și ceea ce se poate face cu ele. Asta pentru că, practic, vi se oferă o mulțime de opțiuni de design. Sistemul de sunet este format din cinci sateliți, un subwoofer și decodor-amplificatorul. Sistemul poate reda sunete folosind cinci canale independente. Sateliții sunt așezați sub următoarea configurație: stânga față, centru, dreapta față, dreapta spate și stânga spate. (Cablurile de conectare sunt de 3 m pentru sateliții din față și de 5 m pentru cei din spate.) Aceștia pot fi așezați și pe perete. Sateliții dispuși în spate dispun de trepiede, pentru a fi plasați undeva cât mai aproape de nivelul capului unui subiect care este așezat în fotoliu. Subwooferul poate fi așezat oriunde în cameră, de preferat ar fi ca acesta să fie plasat pe podea, la intersecția a doi pereți, la o distanță de aproximativ 5 cm. Acest lucru datorită frecvențelor joase pe care acesta le poate reda. Decodor-ampilficatorul este inima acestui sistem, intersecția pe unde trec toate cablurile, toate conexiunile. Acesta prezintă, în afara conexiunilor sateliților și a subwooferului, intrări digitale, optice, analogice și chiar și o ieșire pentru încă un subwoofer.

Acesta este capabil să efectueze automat teste asupra sistemului și chiar să detecteze automat conexiunile prezente. De pe acest decodor-amplificator se poate controla nivelul acustic general, dar pentru o cât mai bună setare în funcție de modul de așezare al boxelor, poate fi controlat și volumul boxei centrale, al celor din spate și al subwooferului. Telecomanda prezentă reprezintă și aici un accesoriu necesar.

Ca o concluzie putem spune că aceste două echipamente prezentate vă pot transpune (alături de un DVD player) într-o lume nouă, o lume a virtualului, o lume care se apropie de noi cu pași mari și pe care o așteptăm mai mult ca orice. Audigy Platinum și DTT 3500, două produse de cinci stele, reprezintă cu succes echipa de la Creative.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro