Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   





Clic aici
PC Magazine





PC MAGAZINE APRILIE 2002
Imprimare



Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț informativ: 281 $ (fără TVA)
Garanție: 1an.
În România prin Elko Tech România,
tel.: 01-224.60.94

Imprimante în rețea - Axis Print Server 5600+

Șerban Păduroiu

Deseori se întâmplă să vreți să tipăriți pe imprimanta care este conectată la calculatorul unui alt coleg. Dacă există o rețea, dacă calculatorul colegului este conectat în rețea, dacă este pornit calculatorul, dacă este pornită și imprimanta, dacă imprimanta este partajată în rețea, dacă are cerneală și hârtie atunci veți putea tipări blocând temporar calculatorul colegului și primind, din această cauză, binecuvântările lui.

Sau se poate folosi un dispozitiv numit "print server" care permite conectarea unei imprimante în rețea. Este vorba de o interfață între portul paralel sau serial al imprimantei și rețeaua locală.

Modelul 5600+ produs de firma Axis permite conectarea într-o rețea UTP 10/100 Mbps a maximum trei dispozitive. Pe panoul frontal sunt prezente 2 leduri care semnalizează punerea sub tensiune și comunicarea cu rețeaua. Lateral dreapta este plasat, într-un mod care exclude activarea accidentală, un buton de test care permite trimiterea, către imprimanta instalată, a unor pagini de test care conțin parametrii de funcționare.

Instalarea se realizează într-o ordine deosebit de strictă. Se conectează mai întâi cablul de legătură cu imprimanta, apoi rețeaua, alimentarea cu tensiune a echipamentului fiind ultima etapă. În acest moment ar trebui ca, în decurs de cel mult un minut, serverul să se autoinstaleze. Dacă instalarea automată a eșuat sunteți îndrumați pas cu pas în utilizarea unui progrămel (Axis Print System), livrat pe CD-ul din pachet, care permite configurarea manuală a serverului. După această etapă, serverul este vizibil în rețea și se poate accesa prin intermediul oricărui navigator web, permițând configurarea parametrilor de funcționare. De asemenea, imprimanta este recunoscută de către sistemul de operare și se poate trece la configurarea ei. Mai mult, administratorul de sistem poate primi atenționări asupra lipsei hârtiei, a epuizării tonerului sau cernelii etc.

Instalarea se poate realiza pentru majoritatea sistemelor de operare existente. Indiferent de imprimanta instalată, de sistemul de operare folosit, Axis Print Server 5600+ a funcționat ireproșabil. Nu au apărut blocaje, toate setările realizate s-au regăsit în funcționarea echipamentului.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro