Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE APRILIE 2002
Imagine


Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț informativ: 1.144 $ (fără TVA).
Garanție: 1 an.
În România prin Elko Tech România,
Tel.: 01-224.60.94.

Ochiul din rețea - Axis Network Camera Svr 2120

Șerban Păduroiu

De când lumea și pământul există tentația umană de a trage cu ochiul în ograda proprie, în a vecinului și nu numai în ogradă (lucru foarte urât de altfel). Evoluția societății a dus la apariția unor relații complexe de tipul client - furnizor, superior - subordonat, inventator - spion, care au justificat privirile indiscrete ridicându-le la rangul de necesitate. Evoluția tehnologică a permis trecerea de la periscopul cu oglinzi și prisme la camerele video care se pot conecta direct în intra- și chiar internet.

AXIS 2120 este o cameră video color, de exterior, cu focus automat și zoom manual (2,3x). În cutie există camera în sine, alimentatorul de tensiune (cu un prelungitor), suportul camerei și un cablu serial. Camera se poate conecta atât prin portul serial cât și prin portul UTP. Principala atracție a acestei camere (și justificarea prețului) o reprezintă serverul web încorporat care permite, prin atribuirea unei adrese, accesarea camerei de oriunde din rețeaua locală sau din afara acesteia. Configurarea decurge fără probleme (nu uitați să aveți drepturi depline de operare pe rețea atunci când configurați camera) totul fiind finalizat în mai puțin de cinci minute.

Sloganul publicitar "conectează și privește", care însoțește camera, este pe deplin justificat. Prin intermediul oricărui navigator web puteți vizualiza imaginea captată de către cameră. Se pot configura utilizatorii care au dreptul de vizualizare și de configurare, similar oricărui server web. Se oferă mai multe rezoluții și formate în care imaginea poate fi transmisă, numărul maxim de cadre afișate pe secundă fiind de 25. Standard sunt oferite facilități de conectare a unor senzori de alarmare externi (sau a centralei unui sistem de alarmă) care pot activa camera sau pot fi porniți de către cameră.

Camera dispune de un detector de mișcare software care compară în permanență imaginile preluate cu o imagine martor stocată în memorie în prealabil, la apariția unor diferențe care depășesc un anumit cuantum (variabil, stabilit de utilizator) fiind activată alarma (se pot configura mai multe acțiuni). Pe imaginea de bază se pot configura maxim trei ferestre în care este monitorizată mișcarea separat. Detectorul de mișcare poate fi pornit manual sau se poate programa pornirea lui.

În cazul în care ați pierdut șirul setărilor și lucrurile au devenit neclare puteți reveni la setările originale cu ajutorul butonului Reset (poziționat frontal și îngropat pentru a exclude acționarea accidentală).

Deși nu este inclus în oferta de bază, se poate achiziționa și conecta separat un modul audio care vă permite atașarea la camera video a unui microfon direcțional sau a unui microfon suplimentar extern, acesta din urmă fiind achiziționat separat.

Toate aceste facilități permit utilizarea echipamentului atât în aplicațiile de tip web (reclamă, comerciale etc.) cât și în sisteme destinate supravegherii. Se poate considera că în schimbul banilor dați (nu puțini) se obține cea mai elegantă soluție de conectare a unei camere video web sau a unui sistem de monitorizare eficient.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro