Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE MARTIE 2002
[ Software ]Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):190$
În România prinRomsym Data
Ulead PhotoImpact

Ulead PhotoImpact 7

Ionuț Ghionea

Când vine vorba de programe de editare foto, prima aplicație la care ne gândim este, de cele mai multe ori, Adobe Photoshop, urmată, desigur, de Corel Photo Paint și Paint Shop Pro. Toate aceste aplicații, sunt, fără discuție, puternice, dar nu așa ușor de folosit precum PhotoImpact. Firma producătoare, Ulead Systems, pornește de la adevărul că nu toți utilizatorii sunt profesioniști și că editarea fotografiilor nu trebuie să fie extrem de complicată. În loc să aplice tehnici "high-end" de manipulare a imaginilor, seria Ulead PhotoImpact eliberează creativitatea utilizatorului.

Până la PhotoImpact, editarea imaginilor a fost întotdeauna o problemă dificilă, bazată pe histograme, layere, balans de culori și alte opțiuni prea tehnice pentru utilizatorul de nivel mediu. PhotoImpact 7 simplifică modul de lucru cu imaginile, stimulând creativitatea, folosind o gamă largă de filtre, nivele multiple de Undo, toate proiectate pentru a încuraja experimentarea și a produce rezultate amețitoare în doar câteva minute.

Dacă în versiunile anterioare (începând cu 3), programul a schimbat modul în care se editează o imagine, versiunea 7 schimbă concepția privind crearea imaginilor pentru Web.

Seria PhotoImpact a mers întotdeauna pe anumite concepte, fiind diferită de alte programe de editare video și asta se vede clar din interfața sa. Modernă, ușor de înțeles, mereu cu explicații la îndemâna utilizatorului, interfața se poate adapta dorinței acestuia.

Una dintre principalele elemente inovatoare aduse de PhotoImpact este EasyPalette, aceasta fiind, cu adevărat, punctul central în PhotoImpact.

EasyPalette oferă trei moduri principale de lucru, cu 16 galerii ce conțin sute de efecte, 7 biblioteci cu numeroase obiecte și o vedere de tip Layer pentru a facilita managementul compozițional al imaginii curente.

Noua opțiune Stamp este un bun exemplu de folosire pentru EasyPalette, galeria sa prezentând imagini ale tuturor obiectelor ce vor fi inserate în imagini.

Dar, utilizatorul poate face mai mult decât să adauge aceste imagini, PhotoImpact oferindu-i o mulțime de surprize. Spre exemplu, nivelul controlului este surprinzător de avansat, cu opțiuni de plasare aleatoare, secvențială sau unghiulară, transparență, fiecare obiect adăugat având layer propriu pentru o mai ușoară repoziționare.

Pentru a intensifica aspectul unei imagini, PhotoImpact folosește o serie de filtre de corecție a culorilor, disponibile în meniul Format, dar cea mai facilă și rapidă opțiune este Post Processing Wizard care vă asistă pas cu pas în modificarea imaginii din punct de vedere al focalizării, iluminării, balansului de culori etc. Fiecare modificare poate fi vizualizată în timp real, utilizatorul având permanent posibilitatea de a interveni în cazul în care schimbarea nu reflectă dorința sa.

De asemenea, PhotoImpact 7 are îmbunătățiri și în modul de scriere a textului, în special la alinierea și spațierea caracterelor. Textul poate fi deformat ca într-un program de desenat, existând și peste 100 de efecte (Gradient, Glass, Metal, Concrete, Emboss etc), ce pot fi animate, iar imaginile finale salvate în format GIF.

Animația este și scopul secțiunii Animation Gallery, care oferă un impresionant domeniu de efecte, utile în cazul creării banner-elor pentru paginile web.

Preocuparea vizibilă pentru web face ca PhotoImpact 7 să fie diferit față de alte programe. Firma Ulead își promovează produsul ca fiind cel mai bun editor de imagini pentru web. PhotoImpact s-a orientat către designul siturilor internet cu mult înaintea altor produse, precum Paint Shop Pro sau Photoshop, având incluse opțiuni de creare a curbelor vectoriale, a butoanelor cu aspect tridimensional, a imaginilor animate pentru bannere etc. Deși în versiunile anterioare, aceste opțiuni păreau detașate de program, fiind privite ca add-on-uri, acum sunt complet integrate în versiunea 7. Și totuși, legătura cu design-ul Web se observă foarte clar în secțiunea Component Designer ce permite utilizatorului să aleagă din aproape 2000 de componente web predefinite, cum ar fi: bannere, butoane animate, bare de navigare etc., toate cu aspect extrem de atractiv. Odată create, aceste obiecte sunt reeditabile și optimizate pentru a micșora timpul de încărcare a paginii pe care vor fi afișate.

Image Optimizer ajută utilizatorul să-și pregătească toate imaginile și componentele având la dispoziție maximum de opțiuni în compresie și optimizare pentru a fi sigur că obține timpul de încărcare a paginii, dar menținând imaginile la calitate superioară. Dar, așezarea imaginilor pe o pagină Web este doar începutul. PhotoImpact 7 permite inserarea codului HTML în spatele imaginilor, prin așa-numitul procedeu "image mapping".

Datorită opțiunilor sale proiectate pentru Internet design, PhotoImpact 7 nu produce doar elemente componente ale paginilor web, ci chiar aceste pagini, specificându-le titlul, cuvintele cheie, culoarea de fundal, adăugând text HTML, stabilind mărimea caracterelor, alinierea textului. Cu toate acestea, PhotoImpact nu poate înlocui aplicațiile soft dedicate proiectării siturilor web, precum Dreamweaver sau FrontPage, dar nici nu este aceasta intenția. PhotoImpact nu este destinat profesioniștilor, ci acelor utilizatori care doresc să-și adauge simplu și rapid efecte pe pagini sau să-și creeze pagina personală, folosind cât mai puține cunoștințe de programare Web.

Cu PhotoImpact 7, editarea imaginilor a fost întotdeauna legată de creativitate, de un timp petrecut în mod plăcut în fața calculatorului și, de ce nu, de rezultate interesante.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro