Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE MARTIE 2002
[ Sisteme ]


Carcasa permite înlocuirea sursei originale cu un sistem de surse redundante. Capacul lateral se poate încuia. În interior cablurile sunt solidarizate prin spirale de plastic

Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):1295 $ (fără TVA, fără sistem de operare)
Garanție: 3 ani
În România prinElsaco Electronic
Tel: 01-337.30.91

Pe culmile puterii!

Șerban Păduroiu

În majoritatea cazurilor, la alegerea configurației unui sistem, indiferent de toate considerentele tehnice care există, apare un considerent major, care schimbă toate socotelile: cel financiar. Sistemul primit de la firma Elsaco se adresează tuturor celor care sunt pasionați și mai ales celor care au posibilități financiare mari.

Acest sistem este extrem de aproape de un sistem ideal pentru utilizarea acasă. Este dotat cu un procesor extrem de puternic (și costisitor) și o "grămadă de memorie". Împreună cu discul hard suficient de încăpător și de viteză mare asigură mediul de lucru ideal, atât pentru aplicațiile de birou uzuale, cât și pentru aplicațiile mai pretențiose, de grafică, proiectare asistată etc.

În enumerarea anterioară în mod intenționat nu am vorbit despre jocuri. Acestea sunt ajutate în mod special de placa grafică produsă de Sparkle și dotată cu un procesor grafic GeForce3 Ti500, cu o memorie de 64 MB. Așa cum se vede și din rezultate viteza obținută este extrem de mare. Pentru că placa video oferă oricum o ieșire video, dotarea cu o placă de sunet performantă, așa cum este modelul Audigy produs de firma Creative pare normală în intenția de a oferi un sistem multimedia complet. Acest deziderat rămâne la stadiul de intenție deoarece unitatea este dotată cu un inscriptor de CD-uri și nu cu o unitate DVD care ar permite vizualizarea filmelor și concertelor la o calitate ridicată, specifică acestui tip de suport.

Deși enumerarea componentelor generează o idee asupra performanțelor obținute sistemul este înnobilat prin asamblarea superioară. Deși toate aceste componente ar fi putut fi asamblate și într-o carcasă midi a fost preferată o carcasă big tower cu o construcție deosebită. Panoul lateral stânga poate fi blocat cu ajutorul unei cheițe. Deși unitățile de dischetă sau discurile hard se fixează cu șuruburi, bay-urile pot fi detașate de carcasă cu foarte mare ușurință. Unitățile de 5,25" sunt fixate pe sănii care permit extragerea lor prin acționarea unor cleme. Posibilitatea de a cupla până la șase dispozitive de 3,5" și șase dispozitive de 5,25" permit realizarea unei asamblări aerisite. Toate cablurile de alimentare sunt solidarizate cu ajutorul unor benzi spiralate din material plastic, soluție împrumutată din realizarea echipamentelor de automatizări. Benzile de transfer de date sunt fixate astfel încât să nu împiedice răcirea componentelor (circulația curenților de aer în interior).

Ecranul de pornire oferă informații succinte referitoare la starea sistemului: temperaturi, tensiuni, parametrii de lucru a componentelor din sistem (meritul plăcii de bază). Sistemul a funcționat impecabil, fără a apărea nici un fel de eroare. Trebuie menționată bogăția documentației (există și un manual în limba română) și a software-ului oferit (drivere și programe).

În concluzie, cred că pot să afirm că sistemul prezentat, deși costă mult, merită fiecare ban.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro