Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE MARTIE 2002
[ Imagine ]


Carcasa permite înlocuirea sursei originale cu un sistem de surse redundante. Capacul lateral se poate încuia. În interior cablurile sunt solidarizate prin spirale de plastic

Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA): 548,5 EURO
Garanție: 3 ani
În România prinTornado Sistems
Tel: 01-312.75.07

Din față BenQ, dintr-o parte timbru

Șerban Păduroiu

Stă în firea monitoarelor cu cristale lichide să fie înguste, iar în acest caz cei care doresc un plus de estetică pe biroul lor (pentru a nu mai vorbi de suprafața de lucru eliberată) vor fi mulțumiți de aspectul și dimensiunile modelului FP581 produs de firma BenQ (fostă Acer).

În mod sigur pentru a epata, piciorul monitorului este proiectat pentru a fi folosit și ca mâner în cazul în care doriți să transportați monitorul. Spun pentru a epata pentru că, poate influențat și de împământenitele monitoare CRT, frecvența necesității transportului unui monitor nu este chiar atât de mare încât să justifice detalii constructive de acest tip. Ceea ce este interesant este utilitatea folosirii unui sistem de securizare, similar celor produse de firma Kensington pentru sistemele portabile, pentru acest monitor cu o greutate de numai 3,3 kg.

Poziționarea tuturor conectorilor (video analogic, audio și tensiune) este în partea posterioară. În partea inferioară a panoului frontal, imediat sub ecran se găsesc cele șase butoane prin care se poate controla și configura monitorul, și măștile celor două difuzoare (seamănă cu branhiile unui pește). Instalarea monitorului decurge fără probleme, driverele găsindu-se pe CD-ul aflat în pachet, alături de documentație și un mic utilitar care generează o miră în vederea configurării. Fiecare pas este descris detaliat (dar nu în limba română) în posterul de configurare rapidă. Trebuie să remarc manualul în format electronic, care constituie un exemplu de elocvență în domeniul instalării și mai mult decât atât, un îndrumar în domeniul monitoarelor TFT și al diferențelor (bune și rele la un loc) față de monitoarele CRT.

În piciorul monitorului există un mecanism care permite cu ușurință rotația cu 300 grade. Ceea ce nu există este intrarea digitală sau USB, un potențiometru exterior pentru reglarea volumului audio suplinit de posibilitatea reglării din meniul OSD) și un conector care să permită cuplarea unor căști. Meniul OSD permite accesul la toate funcțiile de configurare, operarea fiind extrem de ușoară (meniul este extrem de intuitiv). În plus, sunt definite funcții de acces rapid pentru contrast, luminozitate, volum al difuzoarelor. Timpul de răspuns este suficient de mic pentru a permite lucrul fără probleme în programele uzuale de birou și, la limită, pentru aplicațiile multimedia care presupun afișarea de imagini cu o dinamică mai mare. Imaginea obținută este mulțumitoare indiferent de rezoluția, numărul de culori și rata de reîmprospătare folosită. Calitatea sunetului este cea așteptată (mediocră), acest sistem nepropunându-și obținerea unei fidelități deosebite.

Prețul în raport cu performanțele superioare și caracteristicile standard ale acestui produs creează premizele unei achiziții avantajoase, apropiind momentul în care decizia de achiziție a unui monitor LCD sau CRT să fie deosebit de dificilă.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro