Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE OCTOMBRIE 2002
[ Software ]

 

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Informații suplimentare: www.xara.com
Distribuitor: RomsymData
Tel.: 021-323.14.31

XARA WEBSTYLE 3

Anca Grozea

Xara Webstyle 3 este un program de grafică web bazat pe template-uri, care se adresează atât începătorilor cât și utilizatorilor de nivel mediu. Se pot crea cu ușurință titluri (simple și 3D), bannere animate, bare de navigare și meniuri dinamice, butoane simple, bullet-uri (imagini folosite pentru liste sau doar pentru design), linii, sigle.

Pentru a crea un element grafic trebuie să parcurgem câteva etape.

După alegerea tipului, va trebui să selectăm un template. Sunt 73 de bannere animate, peste 65 de seturi complete de grafică, peste 150 de versiuni de butoane etc. Am remarcat motorul de căutare al template-urilor, care permite regăsirea lor după tipul de grafică, complexitate etc. Există componente care pot fi personalizate dar și elemente fixe, ale căror caracteristici precum poziția și culoarea nu pot fi modificate. De exemplu, într-un banner animat putem schimba textele dar nu și numărul lor. De asemenea nu putem modifica animația de fundal sau numărul de cadre din banner.

Backgroundul imaginii poate fi o culoare sau o textură. Spre deosebire de textele simple, textele 3D pot avea atât culoare cât și textură.

Dacă editați un text 3D, XaraWebStyle vă permite crearea unui meniu de navigare care să conțină texte 3D cu caracteristicile definite pentru textul inițial. În fereastra "PREVIEW" (din partea de sus a aplicației) modificările apar în timp real, ceea ce reduce substanțial perioada de prelucrare.

Foarte util este butonul Revert , poziționat în partea stângă jos, lângă Save. Apăsând pe Revert anulați toate modificările făcute în respectiva categorie. Dacă însă faceți o modificare asupra culorii apoi asupra textului și ulterior reveniți la culoare, apăsarea butonului Revert nu mai poate reface setările de dinainte. Putem însă să salvăm setările care ne convin dacă apăsăm pe butonul Style .

Există 7 tutoriale foarte utile, care sunt prezente atât pe CD cât și online la adresa www.xara.com/products/webstyle/demomovies.asp
La salvarea unei componente grafice se salvează automat și un fișier în format nativ XaraWebstyle cu extensia XWS, lucru util dacă vrem să modificăm ulterior acel element grafic. Pentru vizualizarea rapidă în momentul parcurgerii imaginilor în secțiunea design, există un alt tip de fișiere cu extensia XGT.

Printre modificările față de versiunile anterioare am remarcat îmbunătațirea sistemului de creare a meniurilor cu submeniuri (cascading DHTML menu) pentru barele de navigare (Navigation Bar), la acestea codurile HTML și JavaScript fiind adăugate implicit. Sistemul de creare a barelor de navigare a fost practic reconstruit în totalitate pentru a fi mai intuitiv și mai ușor de utilizat. Mai nou există suport pentru editarea imaginilor (pentru proprietățile strălucire, contrast, blur și transparență) și se pot crea miniaturi pentru poze cu generarea automată a codului JavaScript pentru includerea în paginile web. Numărul de template-uri a fost mărit considerabil, îmbunătățindu-se totodată și calitatea lor. Am remarcat în mod deosebit ideile de bannere animate și design-ul pentru bare de navigare și meniuri.

Xara WebStyle 3 este un program ușor de folosit fiind astfel accesibil unui număr mare de utilizatori.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro