Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE OCTOMBRIE 2002
[ Imagine ]


Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 275 EUR (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor MB Distribution,
tel.: 021-230.03.14.

Poze și filme sub un singur capac - Epson Perfection 2400 Photo

Cristian Lăcraru

Destul de multe modele de scanere sunt dotate acum și cu un adaptor de transparență pentru scanarea filmelor foto. Această soluție nu este una profesională dar poate satisface pretențiile unui fotograf amator și deci ale majorității dintre noi, cei care ne dorim doar o bibliotecă foto pe CD-uri. Modelul prezentat în acest număr se înscrie în cele de mai sus și, încă de la început, numele său ne aduce informații despre firma producătoare, rezoluția maximă de lucru și tipul scanerului, în final fiind vorba de Epson Perfection 2400 Photo.

Designul nu ne spune prea multe la scoaterea echipamentului din cutie. L-am așezat pe masă și am făcut o recunoaștere a ceea ce există pe echipament și pe lângă acesta. Manualul se află pe unul dintre CD-uri și este foarte bine pus la punct, navigarea executându-se extrem de repede și de intuitiv. Pentru a face scanerul funcțional, primul lucru este eliminarea blocajului componentelor, alimentarea și realizarea conexiunii cu calculatorul prin intermediul unui cablu USB. Instalarea nu aduce nici un fel de probleme, în cam 10 minute scanerul fiind gata pregătit de lucru. De aici încolo, pentru lucru, aveți două posibilități: direct prin intermediul butoanelor prezente pe scaner sau cu ajutorul unui program cum este de exemplu Imaging din MS Windows, așa cum s-a întâmplat în cazul nostru. Interfața de lucru proprie este aerisită și deci foarte plăcut și ușor de utilizat.

Partea cea mai interesantă o reprezintă totuși adaptorul de transparență cu care este livrat. Pentru a lucra cu acesta se înlătură o porțiune de plastic de pe interiorul capacului și de aici încolo se operează cu suportul de film livrat. În acesta este loc pentru șase poziții de film, fără a fi nevoie de a tăia rola, dar poate găzdui și patru poziții de diapozitive.

Epson Perfection 2400 Photo este un echipament silențios, se comportă excelent la scanare de documente și scanare de film foto și destul de bine la recunoașteri de text (și în limba română). Având și o interfață reușită, într-un final putem spune că am lucrat cu un echipament bine pus la punct și care nu a ridicat nici un fel de probleme pe tot parcursul trecerii sale prin laboratorul nostru.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro