Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE OCTOMBRIE 2002
[ Sisteme ]

Dell Inspiron 8200

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 2258 $ (fără TVA).
Garanție: 1 an.

Tradiția Inspiron Dell - Dell Inspiron 8200, Dell Inspiron 2650

Șerban Păduroiu

În urmă cu nu foarte mult timp am constatat că o mare parte din munca noastră (ca să nu mai vorbim de distracție) se poate face mai ușor cu ajutorul calculatorului. Avantajul conferit de utilizarea sa a devenit atât de mare și de evident încât putem spune că în multe situații munca noastră se realizează cu calculatorul. Dar timpurile s-au schimbat și în locul biroului ați putea munci în orice loc dacă ați putea lua cu dumneavoastră calculatorul.

Seria Inspiron produsă de firma Dell pleacă de la aceste necesități și încearcă, cu multă inspirație, să acopere tot spectrul utilizatorilor. Cele două modele care mă fac să susțin reușita încercării sunt Inspiron 8200 și Inspiron 2650.

Tradiția se simte încă din denumire, 8200 fiind înlocuitorul lui 8100 care a înlocuit modelul 8000... și chiar dacă nu am ști la ce să ne așteptăm, forma, dimensiunile și greutatea au rămas aproape neschimbate. Ecranul de numai 15" este capabil de o rezoluție excepțională pentru dimensiunea sa (1600x1200 dpi). Tastatura de o dimensiune generoasă permite lucrul comod, foarte avantajoasă fiind și posibilitatea de a alege între dispozivitele ce înlocuiesc mouse-ul: Touch Pad sau Pointing Stick. Cu totul altceva se întâmplă în interior. Ca și la modelele anterioare, 8200 poate înlocui cu succes un sistem fix. Afirmația se bazează în primul rând pe puterea de procesare. Atât procesorul cât și placa de bază sunt construite conform tehnologiei Intel Mobile ceea ce permite, în ciuda puterii de calcul dezvoltate cu un consum de energie presupus considerabil, funcționarea cu alimentarea din bateria standard aproximativ două ore și jumătate.

În rest, aveți aproape tot ce vă puteți dori: unitate optică combo DVD și CD-RW, unitate de dischetă, un disc hard încăpător, ieșire S-Video și audio care vă permit vizionarea unui film de pe DVD pe un televizor cu diagonală mare sau chiar proiecția acestuia. Sunt prezente toate porturile standard și, exotic pentru un portabil, există și un port firewire la care puteți conecta cu succes o cameră digitală pentru vizualizarea imaginilor filmate pe ecranul LCD care oferă o imagine impecabilă. Calitatea imaginii se datorează în bună parte și plăcii video GeForce4 Go cu 64 MB care vă dă în plus și garanția rulării oricărui joc.

Dell Inspiron 2650

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 1658 $ (fără TVA).
Garanție: 1 an.
Distribuitor System Plus,
tel.: 021-335.62.82.

Înglobarea tuturor acestor facilități ocupă destul de mult loc, sistemul nefiind recomandat celor cu o conformație fizică mai firavă. Pe de altă parte, prețul, deși pe deplin justificat, este departe de posibilitățile unui student amărât sau chiar ale unui angajat amărât.

Alternativa este modelul Inspiron 2650. Mai ieftin, cu un procesor mai lent, cu un disc hard mai puțin încăpător, cu o unitate de CD... totul ar sugera ruda săracă. Greșeala în apreciere este esențială pentru că și în acest produs se vede grija pentru păstrarea renumelului Dell. Mai degrabă modelul 2650 este destinat celor care au cerințe comune și nu doresc să plătească dotările exotice ale modelului 8200. Nu am să enumăr diferențele între cele două modele, ele distingându-se clar din specificațiile tehnice. Am să vă asigur însă că atât modelul 2650 cât și modelul 8200 au funcționat ireproșabil pe tot parcursul testelor, rezultatele obținute fiind foarte bune.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro