Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Noiembrie 2004
[ Comunicatii ]

 

BenQ S670C

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: terminal mobil GSM(900/1800/ 1900MHz), ecran CSTN 65000 culori/128x128 pixeli, ecran exterior OLED 96x39 pixeli, SMS/MMS/GPRS/Java MIDP 1.0/WAP 2.0, cameră foto integrată, dimensiuni 81x44x22mm, greutate 90g.
Preț informativ: 249$ (fără TVA). Garanție: 12 luni.
Ofertant Tornado Sistems, tel.: 021 - 206.77.77

Nou de la BenQ

Cristian Lăcraru

S670C este primul terminal mobil GSM de la BenQ prezent în laboratorul nostru. BenQ ne obișnuise până acum în special cu camere foto digitale, dar și cu scanere și unități optice de citire/scriere. Sincer nu ne așteptam să vedem și un telefon mobil. Salutăm deci prezența pe piață a celor de la BenQ și sperăm ca telefoanele lor să se ridice la așteptările utilizatorilor. Sarcina nu este deloc ușoară, dat fiind că la acest capitol exigențele, și așa mari, sunt din cele mai dure.

Modelul S6070C este rabatabil, cu clapă. Manevrabilitatea este destul de simplă, tastele fiind grupate, cinci pentru derulări și activare prin meniuri, și două pentru navigare, acestea din urmă schimbându-și funcția, în concordanță cu submeniul prezent. Celelalte taste sunt mari, ușor de utilizat și cu o așezare clasică. Ecranul este color, nu foarte mare (128x128 pixeli). S6070C mai prezintă și un ecran exterior, artificiu din ce în ce mai solicitat de utilizatori. Acesta prezintă o grafică foarte dinamizată, nu neapărat necesară. Sunt afișate însă și elemente vitale, precum nivelul bateriei și al semnalului, sau numărul apelant. La exterior(cu clapa închisă) S6070C nu prezintă decât două butoane. În mod normal acestea au rolul de a modifica nivelul volumului. Prezintă însă funcții adiționale, în cazul în care ești apelat, butonul de "+" permițând refuzarea apelului, iar cel de "-" reducând volumul soneriei la minim, fără a întrerupe apelul.

Meniurile sunt foarte animate, aceasta fiind și tendința spre care se îndreaptă aproape toți producătorii. Vizibilitatea este relativ bună în soare puternic, fiind însă nevoie de mai multă concentrare. Un lucru neobișnuit în cadrul meniului, indiferent de locația prezentă, închiderea clapei nu trece meniul în modul "desktop". La redeschiderea clapei ești pus din nou față în față cu ultima "freastră" (meniu/submeniu) accesată. Acest fapt este interesant în special în scrierea mesajelor, dar mai puțin plăcut la închiderea bruscă a clapei din meniul de ascultare a melodiilor.

S6070C prezintă și o cameră foto ce poate prelua fotografii la o rezoluție 640x480 pixeli. În pachet am descoperit și un cablu pentru descărcarea acestora.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro