Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE Noiembrie 2003
[ Sisteme ]

 

IBM ThinkCentre 8189-D96
Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: cipset Intel 865G, procesor Pentium 4 la 2,66 GHz, 256 MB DDR-RAM, hard disk Hitachi 40 GB, 7200 rpm, controler video integrat Extreme Graphics cu 16 BM memorie partajata, CD-ROM BCD 48x, controler de retea Intel Pro/100, Windows XP Professional. Monitor ThinkVision LCD 17”.


IBM ThinkCentre 8183-20Z

Imaginea mărită  

PUNCTAJUL OBTINUT
Specificații: cipset Intel 865G, procesor Pentium 4 la 2,66 GHz, 256 MB DDR-RAM, hard disk Hitachi 40 GB, 7200 rpm, controler video integrat Extreme Graphics cu 16 BM memorie partajată,
CD-ROM GL 48x, controler de rețea Intel Pro/100, Windows XP Professional. Monitor ThinkVision LCD 17”. Permite montare orizontală sau verticală.

Performanțe

Imaginea mărită

Silentiozitate maximă

Cristian Lăcraru

Recunoașterea unui sistem IBM este extrem de simplă. Carcasă complet neagră, singurul element care iese din tipar fiind sigla, de culoare argintie. De această dată îți aducem în atenție două sisteme, IBM ThinkCentre 8189-D96 și IBM ThinkCentre 8183-20Z.

IBM ThinkCentre 8189-D96

Poziția de bază a acestui sistem este cea verticală. Pentru a avea acces la componentele interne trebuie mai întâi eliminată "fața" carcasei. Direct de aici se oferă acces la hard disk printr-un sertar ce rabatează ușor în exterior. Toate bune și frumoase. Foarte interesantă opțiune. Numai că există problema ca în timp ce scoateți hard disk-ul cablurile de conectare la acesta "să scape" în interiorul carcasei. Și atunci este musai să desfaceți și fața laterală a carcasei pentru a monta hard disk-ul înapoi. Și așa am ajuns fără să vrem la aceași modalitate de schimbare a acestei componente (hard disk-ul) ca și la sistemele obișnuite. Pe placa de bază există trei porturi PCI, unul AGP și patru sloturi de memorie (unul fiind deja ocupat cu o memorie). În față se observă două porturi USB, bine plasate, astfel încât utilizarea lor să nu influenzese "traficul" de pe birou sau direct din fața calculatorului (este vorba de cablurile ce utilizează aceste prize: camere foto, imprimante, cititoare de carduri...). În spatele carcasei întâlnim și restul arsenalului. Este vorba de șase porturi USB, rețea, serial, paralel, microfon și audio in/out.

IBM ThinkCentre 8183-20Z

Pentru a economisi spațiul de pe birou, sau pur și simplu pentru a ne aminti de primele modele de calculatoare, ThinkCentre 8183-20Z sosește în variantă desktop, putând fi așezat fără probleme sub monitor. Însă pentru cei care preferă varianta tower este livrat și un suport special care "activează" și această opțiune. În urma desfacerii carcasei se observă faptul că răcirea procesorului se face într-un mod diferit față de sistemul clasic cu care suntem obișnuiți. Procesorul prezintă montat direct un radiator, dar radiatorul nu prezintă direct un ventilator. Acesta din urmă este plasat pe fața sistemului, eliminând aerul în exterior, fiind plasat bineînțeles spre radiatorul mai sus amintit. Placa de bază prezintă un slot PCI (cu un adaptor care transformă acest slot în două sloturi PCI) și două sloturi de memorie (unul fiind deja ocupat cu o memorie). Frontal pe lângă cele două porturi USB existente mai întâlnim și prize pentru căști și pentru microfon. În spatele carcasei întâlnim șase porturi USB, două porturi seriale, unul paralel, rețea și audio in/out.

Monitoarele au fost aceleași pentru fiecare din cele două sisteme, LCD, cu o diagonală de 17 inci, produse tot de IBM. Chiar și mouse-ul poartă numele IBM.

Cele două sisteme au sosit în configurație internă identică. Ca o dovadă asupra lucrului bine făcut, testele comparative au scos la iveală aceleași rezultate, fapt nu foarte des întâlnit chiar dacă se respectă aceleași configurații. Silențiozitatea reprezintă cea mai mare bilă albă obținută de cele două sisteme IBM. Zgomotul produs de acestea este aproape insesizabil.

Puternice și în același timp foarte modeste din punct de vedere al prezenței sonore în cameră. Acestea sunt IBM ThinkCentre 8189-D96 și IBM ThinkCentre 8183-20Z.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro