Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE NOIEMBRIE 2002
[ Comunicații ]

Planet(a) Wireless - Net Card PCMCIA Wireless 11 Mbps Planet (WL-3550V3), Lan Adapter Wireless 11 Mbps, Access Point Wireless 11 Mbps USB IEEE802.11b

Șerban Păduroiu

Rațiunile pentru care apare necesitatea unei rețele sunt multiple, atât acasă cât și la birou. Realizarea ei, pe lângă formele tradiționale cu fir, se poate face extrem de elegant adoptând soluția fără fir. Avantajele acestei soluții sunt incontestabile: costul cablării nu mai există, nu mai sunteți restricționați de poziția prizelor și, mai mult chiar, dacă dispuneți de un portabil puteți să vă alegeți colțul potrivit în care doriți să lucrați (în spațiu deschis zona acoperită este de cca. 250 metri).

Structura rețelei nu este diferită și în acest caz fiind necesare plăci de rețea. Pentru portabilele care nu au inclusă în structura de bază o asemenea facilitate, se poate utiliza o placă de rețea cu interfață PCMCIA, modelul luat în discuție acum fiind produs de către firma Planet. Manualul prezent în pachet vă ghidează fără probleme în instalarea echipamentului și în configurarea lui. Utilitarul rezident în Windows dispune și de funcții de monitorizare.

În cazul în care aveți un sistem neportabil, puteți opta pentru o placă de rețea externă care se conectează prin intermediul portului USB, un astfel de model fiind WL-U350, produs tot de către firma Planet. Și la acest produs instalarea a decurs fără probleme.

În majoritatea cazurilor, există și o rețea locală obișnuită, cu fir, legarea de aceasta realizându-se prin intermediul unui dispozitiv numit Access Point. Acesta permite, pe de o parte, conectarea la rețeaua cu fir printr-un port UTP 10Base-T (10 Mbps), și pe de altă parte, comunică cu plăcile de rețea wireless.

Impresionantă este mobilitatea obținută, mai ales în cazul unui sistem portabil. Am început acest articol în birou și l-am terminat afară, sub o umbrelă care-mi apăra paharul cu ceai rece de soarele torid. Apoi l-am trimis la imprimantă...

Net Card PCMCIA Wireless 11 Mbps Planet (WL-3550V3)
Specificații: interfață PCMCIA tip II, viteză maximă de transfer 11 Mbps, operează în bandă radio de 2,4 GHz (nu necesită licență), standard IEEE802.11b.
Preț informativ: 76,65 (fără TVA).
Lan Adapter Wireless 11 Mbps IEEE 802.11b USB Planet (WL-U350)
Specificații: interfață USB v.1.1, conector mini USB (cablu USB- mini-USB inclus), viteză maximă de transfer 11 Mbps, operează în bandă radio de 2,4 GHz (nu necesită licență), standard IEEE802.11b.
Preț informativ: 74,55 (fără TVA).

Access Point Wireless 11 Mbps USB IEEE802.11b
Specificații: interfață IEEE802.3 (UTP 10 Base-T), port USB și cablu aferent pentru configurare, viteză maximă de transfer radio 11 Mbps, operează în bandă radio de 2,4 GHz (nu necesită licență), standard IEEE802.11b

Distribuitor UltraPro Computer,
tel.: 021-211.70.90.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro