Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE NOIEMBRIE 2002
[ Imagine ]

 

Caracteristici
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 1342 EUR (fără TVA).
Garanție: 36 luni.
Distribuitor Maguay,
tel.: 021-210.38.09.

Monitorul de +1K Euro - Iiyama AS4637UT BK HNE

Șerban Păduroiu

Dacă pentru un monitor cu diagonala de 19" trebuie să plătiți circa 350 euro, modelul AS4637UT produs de Iiyama este cu 1000 de euro mai scump. Merită acești bani?

Motivele tradiționale pentru care sunt preferate monitoarele cu cristale lichide sunt spațiul mic ocupat, lucru din ce în ce mai vizibil cu creșterea diagonalei, greutatea mult mai mică, inexistența problemelor de geometrie a imaginii. În acest caz toate aceste motive sunt evidente, diagonala de 18,1" fiind echivalentă cu suprafața vizibilă a unui monitor tradițional de 19" în timp ce spațiul ocupat pe birou este cu mult mai mic. Greutatea de numai 7,5 kg permite amplasarea lui pe orice suport sau etajeră. În plus acest monitor este dotat cu o mobilitate extremă: înălțimea piciorului este reglabilă și este posibilă rotația ecranului atât în plan vertical cât și orizontal. În funcție de preferințe se poate opta pentru utilizarea monitorului în poziție portret sau panoramic, programul Pivot furnizat în pachet efectuând modificările soft necesare. Culoarea neagră a carcasei este singura care împiedică obținerea certificării de ergonomie TCO99 pentru acest monitor.
În cutie există cabluri care permit conectarea fără probleme a oricăror sisteme la acest monitor, iar pluralul nu este folosit la întâmplare, pentru că există două intrări digitale care, cu adaptoare, pot primi semnal analogic.

Alături de acestea, sunt prezente și intrări video și S-video. În categoria intrărilor trebuie menționat și hub-ul USB, facilitate care face mai comodă conectarea dispozitivelor din ce în ce mai numeroase cu acest tip de interfață.

Pentru acest monitor, călcâiul lui Ahile îl constituie timpul de răspuns de numai 35 ms ceea ce face imposibilă recomandarea lui pentru domenii cu o dinamică mai mare a imaginii. Trecând de slăbiciuni, interesantă este opțiunea afișării rezoluțiilor mai mici decât cea nativă ca atare (ocupă doar o parte a ecranului) sau interpolate.

Cu o foarte bună calitate a imaginii acest monitor este o alegere excelentă pentru toți aceia care nu doresc utilizarea sa pentru jocurile cu o dinamică mai rapidă sau pentru vizionarea de filme, adică pentru majoritatea celor care doresc să muncească confortabil.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro