Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE NOIEMBRIE 2002
[ Imprimare ]

HP DeskJet 5550

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 159 EUR (fără TVA).
Garanție: 12 luni.

HP PhotoRet IV - HP DeskJet 5550, HP Photosmart 7150

Șerban Păduroiu

HP PhotoRet IV este, așa cum se vede și din denumire, tehnologia de precizie pe care firma HP o utilizează în cele mai noi imprimante ale sale. Ce aduce nou această tehnologie și care sunt caracteristicile imprimantelor care o utilizează? Sunt două întrebări la care voi încerca să răspund.

Mai toată lumea, din fragedă copilărie, a avut ocazia să se joace cu o paletă de culori, având ocazia să observe că, în afară de hainele care prindeau imediat culoarea, combinația mai multor culori ducea la obținerea unor culori noi, de cele mai multe ori neașteptate. Abordarea problemei în mod logic a dus la crearea unor "hărți" de culoare care permit ca, plecând de la un număr de culori de bază (4 sau 6), să se poată obține, prin combinația lor, un număr mult mai mare de culori, care acoperă aproape toate culorile existente. Acest "aproape" diferă în mare măsură, tehnologiile PhotoRet anterioare fiind mult inferioare din acest punct de vedere: PhotoRet - 48 culori, PhotoRet II - 650 culori, PhotoRet III - 3500 culori. Tehnologia actuală, PhotoRet IV, este capabilă să tipărească peste 1,2 milioane culori.

Obținerea acestui număr impresionant de culori este posibilă printr-un control mult mai bun al volumului picăturii (picăturile create de noile imprimante pot avea 4-5 pl), în aceste condiții, obținerea culorii într-un punct fiind rezultatul depunerii a până la 32 de picături ultrafine.

HP Photosmart 7150

Caracteristici
Teste de performanță
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 189 EUR (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Apreciere: llllm.
Distribuitor HP România,
tel.: 021-222.20.72.

Trecând de posibilitățile date de utilizarea acestor performanțe tehnice în combinație cu tehnologia PhotoRet IV, se pot tipări imagini cu o rezoluție optimizată de 4800x1200 dpi... adică, conform indicațiilor exprese ale firmei HP, puteți tipări imagini de rezoluție 1200x1200 dpi în modul 4800x1200 dpi optimizat.

Pentru a putea tipări imagini utilizând tehnologia PhotoRet IV trebuie să utilizați, pe lângă cartușul color de cerneală, care conține 3 culori, un cartuș foto care se amplasează în locul cartușului cu cerneală neagră, numărul total de culori de bază obținut fiind 6.

În plus, atât tipărirea PhotoRet IV cât și tipărirea la rezoluția optimizată 4800x1200 dpi, se realizează pe un anume tip de hârtie comercializat, din câte știu până acum, numai de către firma HP. Calitatea obținută fiind superioară și prețul consumabilelor (cerneală și hârtie) este superior. Ceea ce vă poate consola este existența unei oferte de hârtie completă, fiind oferite o gamă foarte variată de tipuri.

Primele echipamente capabile să utilizeze aceste tehnologii sunt imprimantele HP DeskJet 5550 și PhotoSmart 7150.

Imprimanta HP DeskJet 5550 se adresează utilizatorilor casnici sau birourilor unde se dorește tipărirea unor lucrări diverse. Permite conectarea cu calculatorul atât prin intermediul portului paralel cât și al celui USB. În cutie sunt incluse cartușele de cerneală neagră și color, cartușul foto necesar obținerii unor rezultate optime cu tehnologia PhotoRet IV cumpărându-se separat.

Driverul permite curățarea imprimantei cu 3 grade de intensitate, etapele fiind succesive, între 2 etape tipărindu-se o grilă de control care permite determinarea bunei funcționări. Ultima etapă de curățare, cea mai intensă, se realizează cu un consum mare de cerneală. La tipărire există 4 setări predefinite: rapid, zilnic, normal și foto, cu posibilitatea de a realiza o multitudine de setări suplimentare: cantitatea de cerneală utilizată, timpul de uscare, SmartFocus, Contrast, Digital Flash, Sharpness și Smothing. Prelucrările imaginii sunt suficiente unui utilizator fără pretenții, profesioniștii fiind obligați să utilizeze programele de retuș consacrate.

Imprimanta PhotoSmart 7150, așa cum arată și numele, este o specializată în tipărirea imaginilor la o calitate fotografică, în acest scop în cutie existând pe lângă cartușul color standard și un cartuș color foto. Instalarea se realizează fără probleme calitatea imaginilor tipărite fiind cea așteptată: exemplară.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro