Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


PC MAGAZINE NOIEMBRIE 2002
[ Divertisment ]


Caracteristici
PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 159 $ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Distribuitor Flamingo Computers,
tel.: 021-222.50.41.

Genius la puterea a șasea - Genius SW 5.1 Home Theater

Cristian Lăcraru

Am deschis cutia
La primirea acestui pachet nu am avut un foarte mare entuziasm, sistemele de sunet pe șase canale fiind deja ceva obișnuit la ora actuală, și pe piață și în revista noastră. Ceea ce mi-a atras atenția a fost numele producătorului, Genius, și faptul că toate boxele sunt realizate din lemn. La scoaterea din cutie și așezarea sistemului pe masa de lucru am avut o foarte plăcută surpriză. Designul impus de o linie oarecum clasică, dimensiunile și culoarea alese ofereau o notă generală de seriozitate și profesionalism. Am luat pe rând fiecare piesă. Cei mai mici în dimensiuni sunt sateliții din spate, aceștia fiind prevăzuți doar cu câte un difuzor pentru medii. Sateliții din față sunt ceva mai mari, au o formă paralelipipedică (în picioare, deci nu ocupă mult spațiu) și sunt echipați cu un difuzor pentru medii și un altul pentru înalte. Boxa centrală este de dimensiuni și mai mari (comparativ cu cele de mai înainte), este realizată pentru o așezare "în lung", dar poate fi așezată și în picioare pentru economisirea spațiului, și are în componență două difuzoare de medii și unul de înalte. Cea mai importantă verigă a întregului sistem de sunet este cu siguranță subwoofer-ul, cel care, practic, dictează în mare măsură calitatea sunetului. Aici deja trebuie să se țină cont de dimensiuni (și greutate). Cum este și normal, acesta trebuie așezat pe podea. Acest lucru l-am efectuat și noi, dar la alimentare a fost necesară aducerea unui prelungitor, acest lucru datorându-se cablului propriu, care este de dimensiuni cam reduse. În afară de funcția de difuzor destinat redării sunetelor de tonalitate joasă, în acest caz este îndeplinită și funcția de punct de control. Astfel, pe panoul central existent pe acesta, își regăsesc locul un buton de control general al volumului, alături de alte trei ce controlează nivelul de sunet al sateliților din spate, față, și al subwoofer-ului. În afară de toate aceste "rotative" mai există și patru butoane destinate selectării sursei sunetului: AC3, TV, bandă magnetică, CD/VCD /DVD. Privind puțin și spatele subwoofer-ului putem observa un imens radiator, clemele de prindere pentru cele șase canale de sunet pentru ieșire, o intrare AC3 și două canale de intrare. Unul dintre acestea este destinat unei surse de semnal 5.1, iar celălalt pentru semnale oferite de televizor, bandă magnetică și CD/ VCD/ DVD. Din toate acestea se poate trage concluzia că acest sistem de sunet este unul pentru acasă, cu ținta clară de a ține loc de difuzor pentru televizor, calculator și ce alte aparate ce pot emite sunete (pe care doriți să le și auziți ) mai aveți prin casă.

A urmat conectarea și delectarea
Noi am realizat conexiunea doar cu calculatorul, utilizând pentru acest fapt un cablu propriu sistemului de sunet, destinat intrării AC3. În rest, în eventualitatea și a altor tipuri de conexiuni, cu alte echipamente, producătorul livrează o mulțime de alte cabluri și adaptoare. Deși am fost impresionați de felul cum arată acest sistem de sunet, proba de foc întotdeauna este reprezentată de comportarea sa atunci când este pus la muncă. Acest ultim pas a reprezentat ultima dovadă a celor de la Genius asupra realizării unui echipament ce se dorește respectat. Sunetul a avut o prestație excelentă, controlul asupra sistemului fiind extrem de facil (putându-se utiliza și telecomanda din dotare).

Concluzii finale
La final am putea spune că Genius SW 5.1 Home Theater este un sistem pentru utilizatorii de acasă, foarte bine pus la punct, subwoofer-ul său fiind până acum cel mai bine simțit în urechile și plămânii din laboratorul nostru. Performanțele sale sunt clar influențate și de faptul că este în totalitate confecționat din lemn, foarte bine rigidizat. Pentru a aduce unele modificări, sau pentru a depana singuri o eventuală problemă, se poate interveni asupra fiecărei piese în parte în urma înlăturării câtorva șuruburi, fără a fi nevoie de a demonta părțile din lemn. Ținând cont și de prețul nu foarte mare, Genius SW 5.1 Home Theater se pretează a fi o alegere excelentă pentru iubitorii muzicii redate acasă sau pe terasă, mai ales în cadrul unei petreceri și fără vecini prin preajmă (asta dacă nu participă și ei J).


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro